KL Opublikowano 20 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2004 Czesc Mam konfigurację 7.1 na Audigy 2 ZS Wszystkie gry wykorzystujące 7.1 oraz stereo upmixowane na 7.1 są ok. Moj prblem polega na tym iz kiedy włączam DVD z dzwiękiem DD EX albo DTS EX (oba 6.1 lub 7.1 specjalne edycje filmów) boczne głośniki nie grają. W najnowszym WINDVD 6 po włączeniu testu przy konfiguracji 7.1 nie ma dzwięku z boku. Próbowałem z Powerdvd 6, przeinstalowałem system XP pro, zainstalowałem najnowsze sterownioki i nic. Mam TYLKO 5.1. Nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na powyzszy problem. Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sight_v Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 a używasz jakiegoś programu (panelu) którym ustawiasz konfiguracje głośników? np.SurroundMixer2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KL Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Nie uzywam zadnego dodatkowego panela jako ze jest to "gola wersja" Proble juz sobie rozwiązałem (jestem muppett to przyznaje) Niepotrzebnie sugerowalem sie w programach windvd/powerdvd i ustawiłem tam głośniki analogowe 7.1. Powoduje to ze strumien z DVD jest programowo rozkodowywany przez te programy i nastęmnie idzie do karty dzwiekowej gdzie sygnal rozdzielany jest na glosniki. I robi to blednie prz wiecej niz 6 kanalach (czyli 5.1 jest ok, ale nie wyzej) TRZEBA w odtwarzaczach ustawic SPDIF (sygnal jest nie ruszany przez programowy odtwarzacz i kierowany bezposrednio do dekodera na karcie dzwiekowej). W sterownikach (audio HQ) ustawiamy dekodowanie DD i DTS oraz odpowiednia konfiguracje dla wariantu 5.1 --> 7.1. Wszyskto na wyjscia anlogowe. I wszystko gra. Po problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...