Skocz do zawartości
timmon24

Gdzie kupic duże wentylatorki 120mm x120mm i wieksze

Rekomendowane odpowiedzi

mam proca jak w podpisie i martwi mnie wysoka temperatura stresu 67 C ! na 1,75 V obudowa jest otwarta ,wentylator na procku TITAN niebieski do tego 4 wiatraki w budzie 2 wyciagajace jeden 1 wciagajacy naprzeci grafy tez 1 .

Zastanawiam sie co zrobic aby obnizyć temperature procka czy zrobic dziure w obudowie i zrobić tunel powietrza (w górnej cześci obudowy) co by było najkorzystniejsze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:roll:

jakikolwiek sklep wspolpracujacy z ACTION powinie posiadac w swojej ofercie:

- 120 mm Titan zwykle lub aluminiowe (te sa calkiem fajne)

- 120 mm Spire zwykle (najtansze)

- 120 mm Revoltec podswietlane (niebieski i czerwony)

wiec nie powinno byc problemu - tylko nie daj sie naciagnac (niektorzy narzucaja takie marze ze glowa mala i bardziej oplaca sie zamowic w necie)

zwykly Titan i Spire powinny oscylowac w granicach 30 zl brutto a Revoltec i Alu. Titan w granicach 45 zl brutto

zobacz np w PTR sa Titany i Spire - od cholery oddzialow wiec moze w Twoim miescie tez maja swoj sklep

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialem sie was zapytac co mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ostatecznie

zamienić tego YS TECHA 120 mm na AKASA AMBER 120 mm ?

jest sens czy dac sobei z tym spokój jednak

Jak tak czytam to ceny sa dość wysokie YS TECH 92 mm widze kosztuje 45 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pierwszej kolejności powinieneś rozwiązać tą sprawę z Csklepem a nie z nami, po drugie: a nie chciało ci się sprawdzić w dowolnym sklepie komputerowym ile kosztuje wentyl który dostałeś? to aż tak wymagające myślenia jest, czy może ja dziś jestem jakiś poddenerwowany? :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już sprawa załatwiona wszystko Ok cena tego wentyla jest  taka jak tego  AKASA AMBER  też ok 55 zł

yy o ile sie nie myle mowisz o crystalfanie(ytech)-mam dwie sztuki, genialnie sie sprawuja, nie z c-sklepu chociaz zamawialem tam ale nie bylo na stanie to dali mi rabat 72 zl i wizalem cos innego, oprocz tego rabatu przprosili za tydzien opoznienia i dali 5% znizki na inne zakupy, fachowy sklep. A cena crystalfana wacha sie miedzy 25-30 zl jednak jest to jedna z lepszych 120mm z jakimi mialem do czynienia-cichutka i dosc wydajna, jednak dwa razy tansza od aksy.... pogadaj z nimi lepiej i grzecznie popros zeby ci przyslali drugi albo przy nastepnym zakupie odliczyli roznice-mieli jakies przemiany organizacyjne i zmiane lokalu wiec nie jestes jedyna osoba z takm problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.csklep.pl/index.php?cPath=25&os...fe58a019c6ce07a zobacz tutaj 92 mm YS TECH kosztuje 45 zł i jak tak liczyć to 120 mm YS TECH tez jakieś 55zł by kosztował i tym się sasugerowałem i nie zamieniłem na AKASA AMBER .Rozmawiałem z VIPEM- jest z tego sklepu i mówił ze ten YS TECH jest nawet lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez chce kupic wentylatory 120 :)

na allegro znalazlem tego :

http://allegro.pl/show_item.php?item=39856109

warto go kupic??

EDIT:

juz wiem ze sa slabe te wentyle :]

jakie inne w miare przystepnej cenie kupic ??

Edytowane przez czara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez chce kupic wentylatory 120 :)

na allegro znalazlem tego :

1221597[/snapback]

http://www.ad.max.pl/admax/catalog/index.php?cPath=40_41

- standard: 120x120x25 mm

- prędkość: 1400 obr/min

- łopatki wirnika w kolorze pomarańczowym

- łożyskowanie: podwójne kulkowe

- zasilanie: 12V (3Pin złącze)