lukasz13max Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Witam. Kilka lat temu wraz z sąsiadem założylismy sobie sieć, bez rutera, i było OKI. Rok później drugi sasiad kupił sobie komputer i chciał się dołączyć, więc kupilismy switcha i moglismy się cieszyć sprawnie działającą siecią. W te wakacje ja i mój pierewszy sąsiad kupilismy sobie neostrady. :D I wtedy się zaczęły problemy, :( Dało się grać w sieci, ale nie mozna było przeglądać udostępnionych zasobów, :? Wszystko było dobrze ustwione, sprawdzałem chyba ze 100 razy, ale sieć nie działała w 100%. Zrobiłem mojemu koledze formata, po czym wróciłem do domu i sprawdziel czy dziala sieć i co sie okazało?? , że działa. Ale zbyt długo sie nie cieszyłem, po zainstalowaniu aplikacji do neostrady gdzieś tak po 3-5 dniach, było to samo. Mój domysł był taki ze to chyba przez neo+ coś się chrzani. Jeżeli ktoś mial podobny problem, to proszę mi pomóc go rozwiązać. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 coś mi tu śmierdzi ... po co wam router w sieci? do łączenia kompów stosuje się switch'e albo hub'y... tak dla pewności przestrzegam, że dzielenie neostrady poza lokal jest niedozwolone :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 coś mi tu śmierdzi ... po co wam router w sieci? do łączenia kompów stosuje się switch'e albo hub'y... Pomyłka. :wink: Oczywiście mamy switcha Lantecha, najtańszego jaki był. :o A nie wiesz o co może tu chodzić, żeby to dobrze działało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 podstawowo nie instaluj aplikacji, którą dostałes wraz z kupnem neo połączenie stwórz poprzez poprzez dial-up'a (jeśli używasz windowsa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Co do aplikacji to wiem żeby tego chłamu nie instalować, ale sąsiad ma i moze przez to się popsuło. :) Zobacze jutro bo bede obu kompom system od początku instalował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz13max Opublikowano 2 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2005 Jeżeli ktoś ma taki problem, to chyba napewno rozwiązaniem jego jest nie instalowanie tej tajuchowskiej aplikacji od Neo+. U mnie już 11 dni działa wsio bez problemu. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...