kuicets Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Kolega dał mi za friko, dysk jednotależowy (cieniutki) Samsung SV0411N 40GB (mówi ze jest zwalony). Poza tym mam maxtora 120GB na SATA ale to nie jest wazne akurat teraz :D. Windows go widzi, lecz nie moze do niego wejsc. Po prostu klikając na niego lewym przyciskiem nic sie nie dzieje. Prawym moge jednak, no i okazuje się ze jest 0 zajęte, 0 wolne 8O 8O 8O 8O System plików to jakiś RAW... Czy zna ktos jakis fajny programik, który pomógł by mi sformatować ten dysk??? (win XP nie radzi sobie :D) Być może ze talerze są zwalone, ale kto to wie... Fajnie by było jak by się udało - pomóżcie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Partition Magic... i wszystko jasne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 RANISH http://www.ranish.com/part/ zlikwiduj partycje, zrob nowa i zrob jej weryfikacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Odpalam Ranish a tu zonk: 16 bit MS-DOS Subsystem E:part240part.exe C:|WINDOWSSYSTEM32AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application. Mam do wyboru Close i Ignore Cały tekst jest po angielsku bo.....mam angielskiego XP (nie pytajcie dlaczego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 a co sie dzieje jak dajesz IGNORE :?: mozesz wybrac dysk - masz tego samsunga jak wciskasz F5 jak to nic nie daje to zbotuj kompa z FDD z dyskietki z DOS'em tylko dorzuc tam tego PART'a i na wszelki wypadek CWSDPMI - bo czasem DOS sie drze ze trzeba najpierw to badziewie uruchomic PS jak nie masz DOS'a od MS to mozesz uzyc FreeDOS - o ile pamietam pod nim tez mi part dzialal tu masz link do mini dystrybucji na 1 dyskietke http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/...r1/fdos1440.img zawartosc mozesz wypakowac na sformatowana dyskietke np przy pomocy programu UltraISO lub WinImage :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...