Skocz do zawartości
kuicets

Problem z Samsung 40GB...

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega dał mi za friko, dysk jednotależowy (cieniutki) Samsung SV0411N 40GB (mówi ze jest zwalony). Poza tym mam maxtora 120GB na SATA ale to nie jest wazne akurat teraz :D.

Windows go widzi, lecz nie moze do niego wejsc. Po prostu klikając na niego lewym przyciskiem nic sie nie dzieje. Prawym moge jednak, no i okazuje się ze jest 0 zajęte, 0 wolne 8O 8O 8O 8O

System plików to jakiś RAW...

Czy zna ktos jakis fajny programik, który pomógł by mi sformatować ten dysk??? (win XP nie radzi sobie :D)

Być może ze talerze są zwalone, ale kto to wie...

Fajnie by było jak by się udało - pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalam Ranish a tu zonk:

16 bit MS-DOS Subsystem

E:part240part.exe

C:|WINDOWSSYSTEM32AUTOEXEC.NT. The system file is not suitable for running MS-DOS and Microsoft Windows applications. Choose 'Close' to terminate the application.

Mam do wyboru Close i Ignore

Cały tekst jest po angielsku bo.....mam angielskiego XP (nie pytajcie dlaczego)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sie dzieje jak dajesz IGNORE :?:

mozesz wybrac dysk - masz tego samsunga jak wciskasz F5

jak to nic nie daje to zbotuj kompa z FDD z dyskietki z DOS'em tylko dorzuc tam tego PART'a i na wszelki wypadek CWSDPMI - bo czasem DOS sie drze ze trzeba najpierw to badziewie uruchomic

PS

jak nie masz DOS'a od MS to mozesz uzyc FreeDOS - o ile pamietam pod nim tez mi part dzialal

tu masz link do mini dystrybucji na 1 dyskietke

http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/...r1/fdos1440.img

zawartosc mozesz wypakowac na sformatowana dyskietke np przy pomocy programu UltraISO lub WinImage

:!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi