timmon24 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Mam procka podkreconego jak w podpisie uporałem sie z wielką temperaturką płyty głównej mam ok 40 C wczesniej mialem 53 w stresie ale za cholere nie moge wymysleć sposobu jak schłodzić procesor ma on w stresie ponad 65 C !! normalnie 59-61 C . Mógłby mi ktoś napisac jakąś banalna prostą metode jak schłodzić procka (nie chce nic kupowac do dyspozycji mam kilka wiatraków do obudowy) komputer jest w dziurze w biurku 30 cm wolnego miejsca wzwyz i ok 40 wszerz . Próbowałem kombinować tak ze nad radiatorem z moim TITANEM (chłodzi procesor) zamontowałem wiatraczek od obudowy i tez nic nie pomogło miał dmuchac powietrzem na radiator a tym samym ochłodzic proca ale nic nie dało próbowałem rózne kombinacje i nic mógłby mi ktoś doradzić jakas metode ... :roll: z góry thanx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 ja wrzuciłem 120 akasy na półeczkę na napedy napęd na górze wszystko się zmieściło bez problemów zaślepkę z napędu zdjełem(może pięknie to nie wygląda ale mnie to wali ) i temp spadła z proca przy whisperrocku z 8-9 stopni teraz mam pentagrama 80qc podobnie fajnie wieje na te listki zatorbiście je schładzając. Póżniej poszła 2 na dół co i wyciagający na górze co łącznie dało z 10 stopni(nie wiem) a temperatura z czujnika na płycie głónej spadła z 38 w stresie (9800se grzejnik) do 28 w stresie (25 idle). Najlepszy efekt dała mi 120 skierowana tak że wieje na radiator. pzdr piepszni dobra 120 na górze wioejąca na cpu gwarant że parę dobrych stopni zbije a te wyciągające 80 i wdmuciach!ąca 1 np to dla mnie pic u mnie to może z 2 stopnie dawało ogólnie do zabawy w chłodzenie budy według mnie tylko wentyle 92 i 120 :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 zamierzam kupic właśnie jakiś 120 a jaki masz ,który bys radził w miare tani i cichy ? nie mam pojecia który wybrac ceny od ok 30zł wzwyz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 21 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2004 akasa amber 120mm 55 zł w www.cooling.pl dla mnie ok jakość noiseblockera(ta sama fabryka łożyska i jakośćm wykonania) mam takie 2 i nie narzekam(cichsze zawsze mogłopby być ale na 120 są bardzo ciche) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...