Skocz do zawartości
fllanker

FDD cos jest nei tak

Rekomendowane odpowiedzi

no wiem mam taki problem dziwny ze jakis czas temy zmienilem obudowe na chifteca big toweraale niestety nie mialem tasmy na tyle dlugiej zeby podpiac flopa wiec odstawilem go raaz tylko podlanczylem zeby walnac biosa i potem jzu nie uzywalem go dzis chcialem podpiac i zonk ! wywala komunikat folopy diskfail (80) i nie wiem o co chodzi H** mnie juz strzela poczatkawo myslalem ze stacja sie zepsula a wczesniej mialem z nia problemy ale sprawdzalem juz 4 inne i to samo czasem sie smieci dioda tylko a czasem nei nie wiem co jest grane totalnie, tasmy tez jzu rozne sprawdzalem... w biosie coz tam nie ma za duzo do ustawienia z flopem na drive A jest 1,44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz jeszcze sprobowalem i jak wepne tym zabkiem na wtyczce do gory to swieci sie dioda na flopie a jak dam do dolu to sie nie swieci ale w obu przypadkach efekt jest ten sam flopy disk fail (80) sprawdzalem czy sa wszytkie piny w kontrolerze i niby sa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm o ktory kabelek ci chodzi ? i co znaczy ze tasma jest w zla strone skoro napisalem ze w obu kofiguracjach jest to samo tyle ze jesli dam tym zabkiem na wtycznce do dolu to sie swieci a jak do dolu to nie ale tak czy tak wyskakuje blad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm o ktory kabelek ci chodzi ? i co znaczy ze tasma jest w zla strone skoro napisalem ze w obu kofiguracjach jest to samo tyle ze jesli dam tym zabkiem na wtycznce do dolu to sie swieci a jak do dolu to nie ale tak czy tak wyskakuje blad

hmm nie wiem czy czytales mojego posta bo pisalem ze tasmy tez sprawdzalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i po klopocie wiec juz sie nie trudcie zaden nie wpadl na rozwiazanie problemu :) okazalo sie ze wystarczylo zresetowac bios sam sie zdziwilem ale dziala a jalie kabel jest odwrotnie wsadzony pokazuje sie blad flopy disk fail (40) to tak przy okazji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi