iver87 Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 Yo Mam dwa kompy dotego czasu wszystko bylo ok tzn net byl na obu na kompie z netem 192.168.0.1 255.255.255.0 na drugim ip 192.168.0.2 maska 255.255.255.0 brama 192.168.0.1 i serwer dns 192.168.0.1 na chwile obecna net nie dziala tzn mozna uruchomic tylko gadu gadu. W ostatnim czasie zauwazylem ze w polaczeniu z netem zmienilo mi sie ip i maska, brama. Co musze zrobi aby chodzily strony www na obu kompach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 23 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2004 domyślam się, że ten net to neo? bo IP jest specyficzne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 domyślam się, że ten net to neo? bo IP jest specyficzne...Nie wiem po czym ty poznales ze to neostrada i jakie specyfine IP masz na mysli? @iver87: sproboj wpisac adresy IP serwerow DNS (tych wlasciwych). GG z tego co pamietam laczy sie ze swoimi serwerami wlasnie po adresie IP, a nie hoscie. Mozesz rowniez sprobowac "spingowac" wp.pl po adresie IP 212.77.100.101. Jesli bedzie dzialac, to znaczy, ze to kwestia DNS'ow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Możesz też spróbować tak: Wywal połaczenie i kartę siesiową i odpal kompa od nowa, niech system zainstaluje kartę sieciową, zrób połaczenie od nowa i przypisz wszystkie IP które trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 przeczucie :wink: poustawiaj wszystkie połączenia od nowa, bo winda ma to do siebie, że czasem lubi zgubić ustawienia IP itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 na kompie bez neta reinstal system na kompie z netem od nowa polaczenie ----->>>> stan wyjscia , jest gg, www nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 A kartę sieciową wywaliłes ? Pozwoliłeś się jej zainstalować jeszcze raz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 Ja wciaz obstawiam DNS"y. ping na adres IP dziala? przeczucieNapisales, ze to kwestia specyficznego IP. Jesli miales na mysli 192.168.0.x to raczej kiepski strzal. Ja mam kablowke i w LANie tez takich IP uzywam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 24 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2004 mam na mysli zamiane ip z polaczenia z netem wczesniej miale 10.1.123.x , ateraz mam calkowicei inny oraz inna maske i brame Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zainstalowalem najnowsze win route i problemu nie ma , dzięki za wszystkie posty. WESOŁYCH ŚWIĄT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...