mikaelus Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Kasperczakowi się nie dziwie. W końcu taki trener podpisał kontrakt zabezpieczający jego posadę i wcale mu się nie dziwię. Tylko ze kazdy szanujacy sie trener w jego sytuacji by odszedl, bo on sie traz tylko kompromituje, on nie rozumie ze jego mysl trenerska i menadzerska zawiodla. Taka jest prawda, przypuszcam ze on sie z tym poprostu nie moze zgodzic, jest poprostu zapatrzony w siebie i nie widzi swoich bledow. LOL Właśnie facet się szanuje. Zarząd potraktował go jak ciach!o - zatrudnił za jego plecami innego trenera i czeka aż on sam odejdzie. WSZYSTKO jest winą nieudolnego i chamskiego zarządu. Jestem przekonany, że gdyby najpierw zaproponowali Kasperczakowi stół do rozmów (razem z Cupiałem rzecz jasna) w celu negocjacji jego odejścia, to facet by machnął ręką, wziął częśc kasy i odszedł. Ale jak go tak traktują to ja mu się wcale nie dziwię. Teraz niech Wisła płaci za głupotę zarządców - wcale nie będę płakał, bo może przez takie przykłady kretyńskiego i chamskiego zachowania coś w mentalności ludzi w innych klubach się zmieni. To nie jest dzicz, to jest Europa gdzie panują cywilizowane zasady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Dokładnie! Mam wrażenie że Kasperczak chce zaprowadzić w naszym sporcie, na krajowych boiskach, a raczej w klubach troche pporządku i sprawić żeby "wielcy" prezesi zrozumieli że nie mogą postępować tak jak im sie w danym momencie spodoba. mikaelus ma racje. Kasperczak to facet z klasą i na pewno dogadałby sie polubownie z Cupiałem, ale nie po tym jak potraktowali go jak śmiecia, i pierwszego z brzegu trenera. On doskonale zna swoją cenę i dobrze że "uciera nosa" ludziom którzy sie na futbolu znają miernie co pokazuje ostanimi czasy zarząd Wisły. Nie rozumiem też argumentów jakoby Kasperczak miał kurczowo trzymać się posady za sprawą pieniędzy. LUDZIE! Przecież nie zdążycie sie obejrzeć a zaraz po ewentualnym zwolinieniu z Wisły, Heniek otrzyma 2 razy lepiej płatną posadę i będzie dalej odnosił sukcesy!. Moim zdaniem Kasperczak po długim okresie spędzonym za granicą postanowił przyczynić się do rozwoju futbolu w Polsce, co mu sie po trosze udało, i mam nadzieję ze nadal zostanie w kraju. Popatrzcie na tą sytuacje z innej strony: dlaczego Kasperczak odnosił sukcesy z krajami z Afryki, dlaczego Hiddink odnios taki sukces z Koreą na ostatnim mundialu? Dlatego że mieli spokój a zwierzchnicy dawali im pełne poparcie. uznali: "On jest trenerem na piłce zna sie lepiej ode mnie, ja zajme się tworzeniem warunków do pracy dla zawodników" . Cupiał myślał że jest pępkiem świata i bardzo dobrze że sie przeliczył, choć szkoda mi rozpadającej się Wisły. Na końcu chciałbym wyrazić swoje rozczarowanie postawą Wernera Liczki. Do tej pory uważałem go za przeciętnego trenera ale mądrego i bardzo rozważnego. Jednak po tym jak bez wachania, nie czekając na rozwój wydarzeń przyjął propozycje Wisły - a raczej Cupiała, zmieniłem zdanie. Bez żadnego zastanowienia postąpił według mnie chamsko przede wszystkim wobec kolegi po fachu czyli H. Kasperczaka, za co ma u mnie i zapewne u wielu kibiców grubą kreche!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...