Skocz do zawartości
Deagels

Problem HDD Caviar WD800JB

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z zrobieniem pełnego formatu 2 z 4 (pozostałych 2 nie próbowałem) partycji tylko szybki, co sie moglo stac, także po paru restartach strasznie powoli z niego czyta.

2 razy juz przeinstalowalem system XP Pro SP2. Dysk ma ok 2 miesięcy.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o to ze jest nie stabilny przy nowym systemie po instalacji sterownikow potrafi sie zle odpalac i zlikwidowac format na unformatet raw particion, wiec lipa, czy moze byc to uszkodzenie techniczne jezeli chodzil praktycznie 24/24h? czy tez sprawka jakiegos virusa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem Full Disc Wizardem i poszlo jak narazie wszystkie partycje ok, tylko ze jest jeszcze jedna rzecz wywalilo mi na poczatku boot sector virus, dziwne ale wylaczylem w biosie i chodzi ok, sprawdzalem na 3 windowsach xp (kupilem w promocji :) i to samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj niedobrze! mam nadzieje że masz gwarancję na ten dysk, bo jakby nie patrzyć dysk to dosyć awaryjna część komputera. w kazdym razie po objawach wygląda na to że już nie będzie dobrze, sprawdz jeszcze jakimś programem czy są bad sectory, o ile pamiętam programem diagnostycznym do dysków WD może byc WDdiag, albo jakos tak. sprubuj, podobno na jego podstawie mozna ubiegac sie o reklamacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi