Skocz do zawartości
DomanR

Ile się wyciągnie z Szafira R8500LE 250/183 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Znalazłem w sklepie Szafira R8500LE za 521zł. Ze względu na cenę domyślam się że jest to najgorszy modle, a więc 250MHz/183Mhz. Niestety dzisiaj nie mieli na stanie więc nawet nie mogłem zobaczyć jakie ma pamięci.

Czy ktoś ma taką grafę albo wie (na przykładzie innych modeli R8500LE 250MHz/183Mhz) na ile da się ją podkręcić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Krótko i na temat :D

Lookne moze jeszcze jutro (bo mają już mieć) jakie są pamięci. Może jak by było jakies 4ns to jednak warto za taką cenę? Nie chodzi mi tu o wyciskanie z niej ostatnich potów. Satysfakcjonowałby mnie już 250/250 bo przy takich parametrach już byłaby ona szybsza od R9000.

A jeszcze jedno. Co powoduje brak drugiego RAMDAC'a, bo wiem że w niektórych kartach też go wycinali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Krótko i na temat  :D  

Lookne moze jeszcze jutro (bo mają już mieć) jakie są pamięci. Może jak by było jakies 4ns to jednak warto za taką cenę? Nie chodzi mi tu o wyciskanie z niej ostatnich potów. Satysfakcjonowałby mnie już 250/250 bo przy takich parametrach już byłaby ona szybsza od R9000.

A jeszcze jedno. Co powoduje brak drugiego RAMDAC'a, bo wiem że w niektórych kartach też go wycinali?

To że niemożesz pracować na 2 monitorach jednocześnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...