Skocz do zawartości
koperek

PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu

Rekomendowane odpowiedzi

Wiam! W przyszłym tygodniu zamierzam wymienić chłodzenie w moim Pentiumie 4 HT 2,4 . Jak do tej pory procesor pacuje na boxowym wentylatorze intela. Procesor strasznie się grzeje. Chciałbym sobie zakupić PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu . I teraz mam parę pytań:

1. Czy procesor będzie bardziej wydajniej chłodzony i będzie nizsza temperatura?

2. Czy pasta termoprzewodząca załączona w zestawie będzie odpowiednie

3. CZy tą pastę można później łatwo zdjąć (wyczyścić)

4. Czy ten duży (bo widziałem na żywo wentyl) zmieści się w mojej obudowie? Zamieszczam poniżej foto obudowy. (sorry za słabą jakość)

Dołączona grafika

tutaj duża fotka http://free.of.pl/p/pawciokoperek/7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma past ze srebrem, bo to metal, który jest przewodnikiem, stosuje się ewentualnie tlenek srebra, który nie przewodzi prądu elektrycznego

używaj opcji EDYTUJ ! ! ! :evil:

jeśli już pomierzyłeś to sam sobie na to pytanie odpowiedz, jak nie podałeś nam wyników , to skąd mamy wiedzieć? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e... wyniki są na obrazku od środka intel coolera do zasiłki 7 cm. Jak myślicie, chyba będzie bezpieczniej wziąśc PENTAGRAM FREEZONE QVC-100 Cu niż PENTAGRAM FREEZONE QVC-120 Cu? chodzi mi o to żeby się wszystko zmieściło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!k dopiero po twoim poście skapnąłem się że na tym zdjęciu jest te 7 cm (na czerwono = sic!)

jeżeli nie masz jak sprawdzić czy ci się 120-stka zmieści (pożyczyć, wypróbować) - to weź 100-tkę, wydajnosć podobna więc nie stracisz zbytnio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem sam tam ten komputer kupowałem i nie miałem żadnych zastrzeżeń. A wiadomo boxowy wentyl to boxowy i logos na to nic nie poradzi w ramach gwaranci nie ma się co ubiegać. :D fajna jest tam obsługa. zawsze doradzą jak trzeba

edit: z tego co widze na logos.pl w cennikach aktualnych nie ma 100 tylko 80 więc w media markt chyba kupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem ale chyba ten "sylikon" powinien być dobry albo jak zostanie mi kasy to sobie kupie inną. a co do logosa jak kupowałem nowego kompa to w logosie facet dał mi zniżke i dostałem kieszeń na hdd i listwe przepieńciową za 20 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi