Skocz do zawartości
Mazurek

Formatowanie dysku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Mój dysk nagle przestał działać. To znaczy nie wchodzi do Windowsa, a co najgorsze nie da się sformatować Nie mogę wejść do Windowsa, ani nawet do trybu awaryjnego. Gdy wchodze do DOSa, wpisuje "format c:" to komp się wiesza przy 0% . Co robić ?!

Mam Partition Magic na zbootowanej płytce i odpali, ale jak gdziekolwiek klikne sie zacina

Aha i jeszcze jedno dodam :

Nawet jeśli mam dysk podpięty na slave to i tak mi nie odpali systemu z drugiego dysku :/

Wątpie, żeby to dysk padł. Dlaczego ?

Miałem na dysku partycje D,E,F. D to była systemowa i tylko na nią nie mogę się dostać. Na pozostałych dwóch mogę robić co mi się podoba, oczywiście pod Dosem i dysk mam podłaczony na slave.

Pomóżcie !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mzoe stalo sie to dsoc szybko.......Mam tutaj namysli sytuacje wylaczasz kompa wieczorem rano probujesz odpalic i nie chce chodzic? Moze cos zgrzyta dziwnie w dysku, Lub cos w tym stylu. MOze sie posypala sie partycja albo bad sektory. A sprobuj instalnac na inna partycje system

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA bym spróbował sie pofatygować do kogoś podpiąć i zobaczyć jak nie ruszy znacze że dysk jak ruszy to sformatuj u fumfla i juz bedziesz wiedzial ze przyczyna tkwi gdzie indziej a problem może byćjeszcze w płycie głównej ja ostatnio miałem taki motyw że nie mogłem zainstalować XP bo sie wieszało all albo myszka nie chodziła a płyta była Gigabayta i wcale nie jakaś stara były też problemy z dyskami wieszały się nie też miałem problemy z zainstalowaniem jakiegokolwiek systemu po zmianie płyty na MSI KTV6 problem jak ręką odjął najprawdopodobniej był problem z kontrolerami dysku może u Ciebie jest podobnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi