Mazurek Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Mam problem. Mój dysk nagle przestał działać. To znaczy nie wchodzi do Windowsa, a co najgorsze nie da się sformatować Nie mogę wejść do Windowsa, ani nawet do trybu awaryjnego. Gdy wchodze do DOSa, wpisuje "format c:" to komp się wiesza przy 0% . Co robić ?! Mam Partition Magic na zbootowanej płytce i odpali, ale jak gdziekolwiek klikne sie zacina Aha i jeszcze jedno dodam : Nawet jeśli mam dysk podpięty na slave to i tak mi nie odpali systemu z drugiego dysku :/ Wątpie, żeby to dysk padł. Dlaczego ? Miałem na dysku partycje D,E,F. D to była systemowa i tylko na nią nie mogę się dostać. Na pozostałych dwóch mogę robić co mi się podoba, oczywiście pod Dosem i dysk mam podłaczony na slave. Pomóżcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinoSSS Opublikowano 25 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 Podłącz dysk na innej taśmie i powiedz czy coś się zmieniło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 A mzoe stalo sie to dsoc szybko.......Mam tutaj namysli sytuacje wylaczasz kompa wieczorem rano probujesz odpalic i nie chce chodzic? Moze cos zgrzyta dziwnie w dysku, Lub cos w tym stylu. MOze sie posypala sie partycja albo bad sektory. A sprobuj instalnac na inna partycje system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 JA bym spróbował sie pofatygować do kogoś podpiąć i zobaczyć jak nie ruszy znacze że dysk jak ruszy to sformatuj u fumfla i juz bedziesz wiedzial ze przyczyna tkwi gdzie indziej a problem może byćjeszcze w płycie głównej ja ostatnio miałem taki motyw że nie mogłem zainstalować XP bo sie wieszało all albo myszka nie chodziła a płyta była Gigabayta i wcale nie jakaś stara były też problemy z dyskami wieszały się nie też miałem problemy z zainstalowaniem jakiegokolwiek systemu po zmianie płyty na MSI KTV6 problem jak ręką odjął najprawdopodobniej był problem z kontrolerami dysku może u Ciebie jest podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdsa Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 ALe amm jeszcze takie jedno pytanko. Jak robisz foramt c to komp Ci sie wiesza ? Zosataw go na godz bo o ile dobrze pamietam to w przypadkow bad sektorow foramt mzoe trwac do kilku dni (np. 2-3 ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 mozesz tez sciagnacod producenta program do niskopoziomowego formatu, czasem pomaga na skaszanione tablice partycji i inne ciekawe zgryzty (niemechaniczne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...