Robertcik Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Dobrałem się do tego procka i się zaczeło(procek nominalnie jest na 133 pamięci mam DDR 333): doszedłem do FBS 150 x19=2850Mhz i chodzi spoko przy FBS 153 x19 komputer się sam restartowł dałem na FBS 156 (vcore1,75) i się zaczeło podczas wgrywania Windowsa (XP h.e. niebieski ekran i napisy; nagórze "PAGE_FAULT_IN_NON_PAGE_AREA" (temp. procka 41-47stopni, zasilacz 350W) Czy ktoś wie jak temu zaradzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 1) lepsze chłodzenie procka (!) :-) 2) podniieś napięcie dla pamięci 3) zobacz czy ci się mostek północny nie grzeje 4) otwórz obudowę 5) jaka płyta ?moze magistrala dla pci i agp jest za wysoka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Lepsze chłodzenie jusz jest w drodze (Volcano 7+) obusowa jest otwarta nawet z dwuch stron, a co do płyty to ponoć jest blokada dla PCI i AGP podczas podnoszenia FBS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 a płyta to p4s8x nie zauważyłem :-) to jest 153/4 38 czyli jak na asusa nie powinno stanowić problemu (kiedys 42 mi wytzrymywało), pasta srebrna jest ? hmm może to jego granica, chyba, że walniesz chłodzenie wodne, pelierem, freonem, ciekłym azotem :-) Spróbuj zmienić tam masz gdzieś w biosie taktowanie pamięci synchroniczne, asynchroniczne, performance, ustaw na asynchroniczne i ustaw je manualnie ?9pamięci na 133) i potem spróbuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Nikt nie ma więcej popmysłów. :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Moze kolegaga ccc ( cos tam dalej ) , sie wypowie ;). Z mojej strony , jedyna rzecz jaka mi przychodzi go glowy do zwiekszenie troche napiecia na pamieci ( chociaz to ddry 333Mhz , tylko nie podales firmy ) , wez je tez na wszelki wypadek sprawdz Mem-testem . Kolejna sprawa wlacz sobie monitor napiec w systemie i zobacz jak sie zachowuja ,jak kompa zaczniesz obciazac( moze masz Codeshita ) . BTW Nie podnos tez za duzo Vcora . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Masz 768 MB pamieci ? W 3 kosciach ? Jesli tak to mozesz sprawdzic czy cos takiego dzieje sie rowniez jak zostawisz 1 kosc w ostatnim slocie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Masz 768 MB pamieci ? W 3 kosciach ? Jesli tak to mozesz sprawdzic czy cos takiego dzieje sie rowniez jak zostawisz 1 kosc w ostatnim slocie. Pamięć jest w 2 DDR-ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 4 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2002 Wiem ze niektorzy mieli problemy z podkrecaniem na 2 czy 3 kosciach ram, uruchom kompa na 1 kosci w ostatnim slocie moze cos pomoze. Jesli to nic nie da, to moze chodzi o to, ze na tej wersji Asusa podkreca sie troszke gorzej . http://www.amd3d.com/CPU3D/review/p4s8x/install.htm "I was a little disappointed with the overclocking capability of the Asus P4S8X. I know my P4 -2.53Ghz can do 3.0Ghz, but I was only able stability with an overclock of 145Mhz." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...