Skocz do zawartości
azaz pl

rejestracja wlasnorcznie zrobionego chopperka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przejdzie badania techniczne to zaden problem.

bober9035 - a jak potem go policja zatrzyma i pokaze taki dowod rejestracyjny to bedzie mial dopiero problem...

Lepiej sie zapytaj ile takie badanie kosztuje.

Kiedys na TVN (chyba) widzialem program w ktorym pokazywali kolesia ktory buduje motory, glownie na zamowienie. Jak on sobie poradzil to ty tez mozesz ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

homologacje musisz zrobic zrobia ci batania czy miescisz nie w normach dotyczacych spalania ostrych krawedzi widocznosci i testy ktore robi sie na przegladach technicznych potem dostaniesz papierek z ktorym idziesz po dowodzik i tablice ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

internet to zadziwiajacy wynalazek, z ktorego korzystaja nie tylko ludzie zwiazani z komputerami, ale i z samochodami/motorami, etc.

Moze wiec popatrz na forach typu tuning.pl,, motonews.pl, albo jeszcze lepiej popatrz w kodeksie drogowym- np to przeczytaj:

http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja...dzial3roz2.html

http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja...dzial3roz1.html

Przepraszam z tego miejsca za ten post, ale udzielil mi sie swiateczny nastroj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

bober9035 - a jak potem go policja zatrzyma i pokaze taki dowod rejestracyjny to bedzie mial dopiero problem...

Ja mu nie proponowałem kupienia dowodu albo wydrukowania sobie go ale wyrobienie w mniejszym mieście bo tam sie mniej czepiają

jak masz rodzine na wsi to zarejestrój na kogoś z nich np. na dziadka

kumpel wyrobił sobie w raszynie na dziadka bo tam nie było kolejek w urzędzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Ja mu nie proponowałem kupienia dowodu albo wydrukowania sobie go ale wyrobienie w mniejszym mieście bo tam sie mniej czepiają

A w ktorym momencie ja to powiedzialem/napisalem ?

Chodzi o to ze jak zarejestruje sprzet nie spelniajacy norm i pozniej go na kontroli zlapia, to:

1. mandacik

2. zatrzymanie dowodu rejestracyjnego

3. ponowne badanie techniczne

No i powiedz mi, oplaca sie ryzykowac ?

Ja bym wolal sie najpierw dopytac, ew. cos poprawic i zarejestrowac normalnie. I miec spokoj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie zrozumieliśmy się nie chodziło mi o to żeby jeździł bez rejestracji.

Jego pytanie było takie "Jak sadzicie czy beda problemy z rejestacja motoru w krorym dosc znaczaco zostala przerobiona rama ??"

moja odpowiedz "w wawie może być kłopot ale gdzieś na wśi no problem"

Czyli

- Czy będzie kłopot?

a moja odpowiedz

- Tak w wawie może być kłopot ale gdzieś na wsi bez problemu.

Już rozumiesz?

Wcale nie namawam go do łamania prawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi