azaz pl Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Witam :) Mam takie pytanko... Jak sadzicie czy beda problemy z rejestacja motoru w krorym dosc znaczaco zostala przerobiona rama ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 w wawie może być kłopot ale gdzieś na wśi no problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Jak przejdzie badania techniczne to zaden problem. bober9035 - a jak potem go policja zatrzyma i pokaze taki dowod rejestracyjny to bedzie mial dopiero problem... Lepiej sie zapytaj ile takie badanie kosztuje. Kiedys na TVN (chyba) widzialem program w ktorym pokazywali kolesia ktory buduje motory, glownie na zamowienie. Jak on sobie poradzil to ty tez mozesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 tak ale obawiam sie ze za takie badanie beda chcieli rownowartosc polowy motoru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 homologacje musisz zrobic zrobia ci batania czy miescisz nie w normach dotyczacych spalania ostrych krawedzi widocznosci i testy ktore robi sie na przegladach technicznych potem dostaniesz papierek z ktorym idziesz po dowodzik i tablice ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 a orietujesz sie ile to moze kosztowac ??? i czy np jak tylko troche przerobie rame to tez musze robic ta homologacje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 internet to zadziwiajacy wynalazek, z ktorego korzystaja nie tylko ludzie zwiazani z komputerami, ale i z samochodami/motorami, etc. Moze wiec popatrz na forach typu tuning.pl,, motonews.pl, albo jeszcze lepiej popatrz w kodeksie drogowym- np to przeczytaj: http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja...dzial3roz2.html http://www.kodeksdrogowy.com.pl/obowiazuja...dzial3roz1.html Przepraszam z tego miejsca za ten post, ale udzielil mi sie swiateczny nastroj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 poczytalem sobie nie musisz homologacji robic wystarczy ze zarejestrujesz jako pojazd marki SAM ;] powinno byc wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz pl Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 ale zdaje sie ze jak bede chcial zarejestrowac to jako SAM to bede musial robic jakis kosztowny przeglad czy cos takiego ktos mi tak kiedys powiedzial... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Cytat bober9035 - a jak potem go policja zatrzyma i pokaze taki dowod rejestracyjny to bedzie mial dopiero problem... Ja mu nie proponowałem kupienia dowodu albo wydrukowania sobie go ale wyrobienie w mniejszym mieście bo tam sie mniej czepiają jak masz rodzine na wsi to zarejestrój na kogoś z nich np. na dziadka kumpel wyrobił sobie w raszynie na dziadka bo tam nie było kolejek w urzędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Cytat Cytat bober9035 - a jak potem go policja zatrzyma i pokaze taki dowod rejestracyjny to bedzie mial dopiero problem... Ja mu nie proponowałem kupienia dowodu albo wydrukowania sobie go ale wyrobienie w mniejszym mieście bo tam sie mniej czepiają A w ktorym momencie ja to powiedzialem/napisalem ? Chodzi o to ze jak zarejestruje sprzet nie spelniajacy norm i pozniej go na kontroli zlapia, to: 1. mandacik 2. zatrzymanie dowodu rejestracyjnego 3. ponowne badanie techniczne No i powiedz mi, oplaca sie ryzykowac ? Ja bym wolal sie najpierw dopytac, ew. cos poprawic i zarejestrowac normalnie. I miec spokoj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 nie zrozumieliśmy się nie chodziło mi o to żeby jeździł bez rejestracji. Jego pytanie było takie "Jak sadzicie czy beda problemy z rejestacja motoru w krorym dosc znaczaco zostala przerobiona rama ??" moja odpowiedz "w wawie może być kłopot ale gdzieś na wśi no problem" Czyli - Czy będzie kłopot? a moja odpowiedz - Tak w wawie może być kłopot ale gdzieś na wsi bez problemu. Już rozumiesz? Wcale nie namawam go do łamania prawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...