Skocz do zawartości
kuki221

Podkręcanie Athlona 1400

Rekomendowane odpowiedzi

masz troszke ****** platforme do krecenia , a wiec zgraj najnowszego cheap biosa www.k7s5a.prv.pl flashnij go na tej str masz opis fleshowania lecz na tej plycie mozesz podkrecic magistrala chyba ze chwycisz za olowek 2b-4b i pobawisz sie w mostki na procku chcesz wiecej wiedziec o tej plycie gl (mam na niej v -moda i pare bajerow) to na gg napisz 1591100 :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz troszke ****** platforme do krecenia , a wiec zgraj najnowszego cheap biosa www.k7s5a.prv.pl flashnij go na tej str masz opis fleshowania lecz na tej plycie mozesz podkrecic magistrala chyba ze chwycisz za olowek 2b-4b i pobawisz sie w mostki  na procku chcesz wiecej wiedziec o tej plycie gl (mam na niej v -moda i pare bajerow) to na  gg napisz  1591100 :twisted:

widze ze niezle wyrzylowales swojego TH ja mam jakas ch%^$a wersje bo po unlocku dzialaja mi wszystkie mnozniki do 9.5x wlacznie a wyzej nie ma szans probowalem juz kilka razy i ciagle to samo a szkoda..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tem procek standardowo wydziela tyle ciepła (chyba coś koło 65-72W), że bez dobrego WC będziesz miał wielkie problemy z "wyduszeniem" czegoś więcej :(

Mój chodził przez jakiś czas na 1533MHz (133x11,5), ale IMO nie warto tak nadwyrężać procka...

Poza tym według mnie na swojej płycie to wielkich osiągów w podkręcaniu Athlona 1,4GHz nie będziesz miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz troszke ****** platforme do krecenia , a wiec zgraj najnowszego cheap biosa www.k7s5a.prv.pl flashnij go na tej str masz opis fleshowania lecz na tej plycie mozesz podkrecic magistrala chyba ze chwycisz za olowek 2b-4b i pobawisz sie w mostki  na procku chcesz wiecej wiedziec o tej plycie gl (mam na niej v -moda i pare bajerow) to na  gg napisz  1591100 :twisted:

widze ze niezle wyrzylowales swojego TH ja mam jakas ch%^$a wersje bo po unlocku dzialaja mi wszystkie mnozniki do 9.5x wlacznie a wyzej nie ma szans probowalem juz kilka razy i ciagle to samo a szkoda..

tak dobry byl ten athlonik chodzil na 1,9v 1332,9 ale oddalem go siostrze wiec teraz pojade u niej troszke w dol(gumka do mazania i zmywacz do paznokci) zeby zawczasu sie nie skopcil i jeszcze jej troszku posluzyl

teraz nabylem 1700+ (agoia) wiec z tym sie troszq pobawie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Athlon 1.33GHz na płycie ECS K7S5A z najnowshym biosem poszedł na FSB 146. Przy nastepnej opcji pojawił się niebieski ekran (chyba coś pamięciami było nie tak, nie pamiętam dokładnie - Kingstone 266MHz na modułach Nanya 7ns).

U mnie Athlon XP 1700+ AGOIA bez zwiększania napięcia i zmiany mnożnika chodzi na FSB 157 na pamięciach 266MHz (Nanya 7ns) na płycie Clayton CVAS270.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki proc leży u mnie na szafie, bo się jądro nieco :x przykruszyło, ale proc działa?(musiałem go uszkodzić przy ściaganiu coolera).

Teraz zauważyłem że ma fabrycznie odblokowany mnożnik (sprawdź u siebie) i jest z serii AHAYA czy jakoś tak, a ta ponoc jest najlepsza do OC.

U mnie chodził na 10.5x140 spox ,ale te proce się cholernie grzeją więc bez dobrego wentyla się nie obejdzie.

Jakby ktos był zainteresowany kumpnem mojego proca to niech wali na priva 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIT_er:

Ja wydusiłem :mrgreen: ! 1650MHz (11x150). Na wodzie.

Dimek:

Mój TB1400 na titanku chodził na 1600MHz (12x133) i na 1575MHz (10.5x150).

Tyle, że ja mam płytę Epoxa.

Pozdrawiam

M.

I dlatego następną moją płytą będzie Epox. Jaki to będzie Epox, to zależy od tego co wtedy będzie najlepsze :)

Swojego nie udaje mi się puścić stabilnie powyżej 1,4GHz bo mam "trochę" ukruszony rdzeń :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...