Skocz do zawartości
AK47

TWINMOS SPEED PREMIUM - CO TO JEST?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Muszę kupić kostkę pamięci ram 512mb.

Chciałem kupić twinmosa, ale sprzedawca spytał mnie, czy chcę zwykłą czy premium

A czym jest premium>? Żadnych testów na necie nie znalazłem. Znacie ten typ?

Proszę o jakieś info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze niestety zakup jakich kolwiek twinmosow to nie trafiony pomysl... dzisiejsze twinmosy to syf jakich malo... jezeli chcesz zeby dzialaly na 400 i nic pozatym to prosze bardzo, ale w przeciwnym przypadku omijaj z daleka. te kosci wogole sie nie kreca...

a co do premium speed, moim zdaniem kolejny chwyt marketingowy, zeby zedrzec kase z kupujacego...

mialem do testow zestaw dual chanel 2x512/400 twinmos premium speed, zrobione byly faktycznie na kosciach 4,4, podobno producent umozliwia bezproblemowe podkrecanie do 450, niestety pamieci testowalem na sprzecie takim jak w podpisie, ale kostki nie ruszaly sie prawie wcale, wysypywaly bledy w memtescie po podkreceniu asynchro (5:4) aby dzialaly na 220, rozne timingi, nic nie dawalo... nie jest to wina plyty ani procka, bo te smigaja nawet na fsb300 az milo...

moze trafilem na kiszke, moze inne moduly sa ok, ale juz sie zrazilem do twinmosow kiedys, a te to byly tylko gwozdziem do trumny...

link to recenzji wyszukanych w google

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi