szaraczek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 hej mam pytanko czy idzie jakos wyciszyc wentylator boxowy z celerona bez regulatora obrotów?? albo czy jak bym przykręcił większy wentyl na ten boxowy radioator czy by cos dało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 jasne że tak, na celka dałem kiedyś wentylek 80x80 puszczony na 5v i chodził cichutko, a proc się nie grzał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 a bedzie lepiej niz z boxowym wentylkiem??zaznaczam ze wtedy niebylo by tego boxowego wogule!! mam taki pomysł...:D bo ja mam nortwoda i chcial bym zażućić tam radiator z prescotta (z miedziąnym rdzenirm) z allegro za 10 zł i na niego jakiś cichy wentyl na 12 albo 5v czy dało by to jakąś ruznice w chałasie i wydajności?? aha i czy bylo by to wydajniejsze niz jakiś badziewiarski glacial tech cały aluminiowy?? i który wziac wentylator?? ten z ręczną regulacja czy autoamtyczną?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37459657 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38332708 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 chłopie, poszukaj trochę na forum informacji, co? widzę, że zaczynasz się pytać o wszystkie duperele, a nie wspomniałeś nawet o tym, czy szukałeś sam czegokolwiek, czy poprostu czekasz aż mi ci wszystko napiszemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Za 10 pln mozna kupic regulator obrotow Pentagrama. Jest tani i dobry i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tech.tel Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Witam Ja polecam http://allegro.pl/show_item.php?item=38345625 , sam u siebie mam AC na s462, jestem bardzo zadowolony, cisza i wydajność (u mnie przy CPU podrkęconym 2400+@2000 mam 28C na 1500RPM przy skręconej budzie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaraczek Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 oki więc tak juz zakupilem radiator z presscota 3,6ghz i arctic cooling pro fan tc i czekam az dojdzie. teraz kolejne pytanko. wnntyl bede musial zamontowac chyba 2cm nad radiatorem ale czy nieobnizy to wydajnosci bo powietrze bedzie uciekało na boki?? czy jednak zastowować jakąś przejściówke?? i z czego ją można zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...