kalaszampan Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Witam, mam pytanko. Jak zainstalowac dowolne forum i zrobić jakąś baze danych konkretnie na members.lycos.co.uk . Forum już mam (na dysku:) ) Mam te pliki po prostu wgrać na serwer? Jeśli tak to chodzi mi jeszcze o tą bazę. Jak ją aktywować? Z góry dzięki kalaszampan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Domyslam sie, ze chcesz zainstalowac phpbb... W katalogu docs jest pelno dokumentacja o sposobie instalacji i konfiguracji. Przeczytaj. Co do aktywacji.. wejdz w 'My account', nastepnie PHP4U i poszukaj przycisku aktywujacego (lub czegos podobnego - dawno to robilem wiec moge sie mylic). Jesli ja aktywujesz to nastepnym razem po wejsciu do PHP4U zobaczysz info o swojej bazie: Your database information: Name: db_name Username: freak.pl Password: no password needed Host: localhost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalaszampan Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 ok, dzięki. sprawdze to, ale na wszelki wypadek proszę o niezamykanie tego tematu:)ok, dzięki. sprawdze to, ale na wszelki wypadek proszę o niezamykanie tego tematu:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 http://www.phpbb.pl/faq.php?faq=28&sid=4c3...8c294c352856822 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Jesli chodzi o IPB to sprawdz tutaj: http://ibplanet.pl/forum/index.php?showforum=21 http://ibplanet.pl/forum/index.php?showforum=34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @ KrzychuG, IPB stalo sie chyba platne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Tak, stalo sie, co nie znaczny ze wersji 1.x i 2.0.0 nie wolno instalowac nie posiadajac licencji. Nowe zasady dotycza niejako wersji 2.0.1 i nowszych. Jak to sie mowi, "prawo nie dziala wstecz"? Poza tym, na stronce IPS dostena jest wersja Trial, co prawda, ze sporymi ograniczeniami w postaci skompilowanej (do dzialania wymagany pakiet zend), ale jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 @ KrzychuG, No fakt prawo nie dziala wstecz, ale w zwiazku z tym, ze IPB stalo sie platne, to nie ma sensu instalowac starych wersji, ktore moga zawierac bugi itp. Lepiej od poczatku skupic sie na czyms darmowym, sprawdzonym i chwalonym ;). ps. Wychowalem sie na phpBB ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 29 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2004 Taka jest twoja opinia. Ja zostaje przy IPB i wole bugi wersji 2.0.0 (ktora az taka znowu stara nie jest) niz bledy, ktore co chwile znajdywane sa w tym, jak to okreslisles "chwalonym" phpbb ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalaszampan Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 tak, ale phpbb można ciągle za darmo ulepszać a ipb nie:) już zainstalowałem: http://www.members.lycos.co.uk/simsoner/ph...hpBB2/index.php zapraszam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 IPB tez mozna - dla chcacego nic trudnego. Poza tym jak napisalem, wole stabilne IPB niz Phpbb, na ktore trzeba co chwile uwazac, bo znaleziono w nim jakas nowa dziure ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napi Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 @ kalaszampan, Gratuluje ;). @ KrzychuG, Zrobmy EOT, bo o gustach sie nie dyskutuje ;). Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 @ KrzychuG, Zrobmy EOT, bo o gustach sie nie dyskutuje ;). Pozdro.Popieram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukecz Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Archeolog ze mnie :D, ale nie chce zasmiecac nowym tematem. Mam pytanie odnosnie forum phpbb (pelna zielen, jesli chodzi o znajomosc tematu :) ). Jak na stronie glownej forum umiescic skrypt (linka do chata na polchat.pl) ukazujacy ilu tam jest obecnie uzytkownikow. Przepraszam za takie bzdurne pytanie ale naprawde nie siedze w temacie. Dzieki za odpowiedzi, jesli sie pojawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Spróbuj tutaj: http://www.phpbb.pl/forum/index.php prawdopodobnie szybciej znajdziesz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...