Skocz do zawartości
Olek

Czy warto wymieniac???

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem szcześliwym posidaczem P4 1.6 Willmate :cry: no i mam pytanko czy warto go wymienic na P4 1,6 A z tego co się naczytałem na tym forum to taki 1,6A ma duże mozliwości podkręcania w porównaniu do mojego P4 i powinnien mi wystarczyc na dłuzszy czas a może od razu na 1,8A lub wyżej czy maja one takie same mozliwości podkręcania. Co otym myslicie a może zostawic i poczekac jak stanieja i kupic 2,4A na szynie 400(taka płyta) za tę cene co teraz 1,6A bez potrzeby podkręcania :?: :?: :?: Dzięki za wszelkie sugestie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szcześliwym posidaczem P4 1.6 Willmate  :cry: no i mam pytanko czy warto go wymienic na P4 1,6 A  z tego co się naczytałem na tym forum to taki 1,6A ma duże mozliwości podkręcania w porównaniu do mojego P4 i powinnien mi wystarczyc  na dłuzszy czas  a może od razu na 1,8A lub wyżej czy maja one takie same mozliwości podkręcania.  Co otym myslicie a może zostawic i poczekac jak stanieja i kupic 2,4A na szynie 400(taka płyta)  za tę cene co teraz 1,6A  bez potrzeby podkręcania :?:  :?:  :?: Dzięki za wszelkie sugestie :wink:

Taa. I przy okazji czeka Cie wymiana plyty na ta ze zlaczem pod Northwooda, o ile sie nie myle. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie płyta jest przystosowana do obsługi Nothwooda sam Lisek testował na takiej podkręcalność 1,6A http://www.tweak.pl/artykul/abit_th7_ii_mo...fc15311d549d629

Nie wiem czy bylby sens kupowac procka o tym samym zegarze, lepiej juz zainwestowacw szybszy model, znacznie lepiej to pomoze!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tez myslałem 1,8 kosztuje 800zł a 2,0 880zł cena jest zblizona ale czy warto brac 2,0 czy nie jest tak samo jak w Athlonach że 2,0 rózni sie od 1,8 tylko 5% wzrostem wydajności pozatym czytałem że najlepsze są 1,6-1,8A do podkręcania czyba że sie mylę :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak tez myslałem 1,8 kosztuje 800zł a 2,0 880zł cena jest zblizona ale czy warto brac 2,0 czy nie jest tak samo jak w Athlonach że 2,0 rózni sie od 1,8 tylko 5% wzrostem wydajności pozatym  czytałem że najlepsze są 1,6-1,8A do podkręcania  czyba że sie mylę :oops:

1,8a jeszcze gdzieniegdzie jest do dostania z a,6a moga byc juz problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szcześliwym posidaczem P4 1.6 Willmate  :cry: no i mam pytanko czy warto go wymienic na P4 1,6 A  z tego co się naczytałem na tym forum to taki 1,6A ma duże mozliwości podkręcania w porównaniu do mojego P4 i powinnien mi wystarczyc  na dłuzszy czas  a może od razu na 1,8A lub wyżej czy maja one takie same mozliwości podkręcania.  Co otym myslicie a może zostawic i poczekac jak stanieja i kupic 2,4A na szynie 400(taka płyta)  za tę cene co teraz 1,6A  bez potrzeby podkręcania :?:  :?:  :?: Dzięki za wszelkie sugestie :wink:

Ostatnie egzemplarze p4 1.6 Northwood dosc slabo sie podkrecaly.

Z 1.8 powinienes osiagnac 2.7 GHz, wiekszosc 1.8 na tyle dziala.

Tu znajdziesz wyniki podkrecania 1.8 ludzi z tego forum:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=9576&highlight=

Co do p4 2.0 to powinien dzialac na 2.6-2.8. Malo ludzi ma modele 2.0 wiec trudno stwierdzic czy kreca sie lepiej czy gorzej od 1.8 GHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...