Pawciu Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Witam, Właśnie kupiłem ATI Silencer 1, ale coś mi się nie zgadza... Nie wiem czy Wasze ATI S. tez tak lekko "turkocą" - jakby jedna łopatka o coś ocierała. Jak podeprę wirnik w osi obrotu np. szpilką, "turkotanie" jest znacznie cichsze. Poza tym dość sporo powietrza ulatuje bokami wiatraka, zamiast przechodzić przez radiator... Any sugestions/ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Just One... :arrow: Chłodzenie Konwencjonalne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zerknij TU - temat chwilowo "się sprząta", ale może znajdziesz coś ciekawego. W necie ogólnie panuje opinia, że te nowe ACS są głośniejsze od starych i czasem potrafią dziwnie hałasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 No właśnie widziałem :/ Trudno. Zdaje się, że wykorzystam tylko obudowe - wywale firmowy wentyl i zaloze na gore jakis inny. Wpadlem na fajny pomysl, ze mozna by to cos stunelowac rurą spiro (stalowe koleczka obleczone cerata - stosowane w wentylacji) z chlodzeniem procka. Mam zalmana 7000Cu - gdyby go troche podkrecic (bo dziala mi na minimalnych obrotach), moglby stanowic chlodzenie dla CPU i GPU jednoczesnie. Wylot powietrza z grafy stalby sie wlotem - tedy wlatywaloby chlodne powietrze o temp. pokojowej. W miejscu wentylatora Silencera (ktory bym wymontowal) przyklejona (np na tasme) by byla rura spiro ktora laczyla by Silencera z Zalmanem. Niektorzy moga mi zarzucic, ze CPU dostawalby juz podgrzane powietrze przez GPU, ale przeciez bez tunelu i tak dostaje cieple powietrze z wewnatrz obudowy komputera (ktore z reszta sam podgrzewa). Waskim gardlem mogl by byc dosc niewielki przekroj wlotu... Zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...