Skocz do zawartości
Pawciu

ATI1 "silencer"

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Właśnie kupiłem ATI Silencer 1, ale coś mi się nie zgadza... Nie wiem czy Wasze ATI S. tez tak lekko "turkocą" - jakby jedna łopatka o coś ocierała. Jak podeprę wirnik w osi obrotu np. szpilką, "turkotanie" jest znacznie cichsze. Poza tym dość sporo powietrza ulatuje bokami wiatraka, zamiast przechodzić przez radiator... Any sugestions/ideas?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie widziałem :/ Trudno. Zdaje się, że wykorzystam tylko obudowe - wywale firmowy wentyl i zaloze na gore jakis inny. Wpadlem na fajny pomysl, ze mozna by to cos stunelowac rurą spiro (stalowe koleczka obleczone cerata - stosowane w wentylacji) z chlodzeniem procka. Mam zalmana 7000Cu - gdyby go troche podkrecic (bo dziala mi na minimalnych obrotach), moglby stanowic chlodzenie dla CPU i GPU jednoczesnie. Wylot powietrza z grafy stalby sie wlotem - tedy wlatywaloby chlodne powietrze o temp. pokojowej. W miejscu wentylatora Silencera (ktory bym wymontowal) przyklejona (np na tasme) by byla rura spiro ktora laczyla by Silencera z Zalmanem. Niektorzy moga mi zarzucic, ze CPU dostawalby juz podgrzane powietrze przez GPU, ale przeciez bez tunelu i tak dostaje cieple powietrze z wewnatrz obudowy komputera (ktore z reszta sam podgrzewa). Waskim gardlem mogl by byc dosc niewielki przekroj wlotu... Zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi