Skocz do zawartości
ddzini

Buda "Drut Mode&partyzant"

Rekomendowane odpowiedzi

w zalaczeniu do tego topika

dlaczego Drut-mode :wink: bo bardzo dozo elementow w budzie polaczaonych jest za pomoca drutu...partyzant bo strasznie domowymi srodkami i sposobami...

bynajmniej sie trzymaja dziarsko 8)

teraz mam kompa na pelnym WC czyli 3 bloki wodne ulozone w kolejnosci Gpu-Cpu-Nb - w ukladzie szeregowym

do tego napedzane sa przez niestety nie najcichsza pompke Atman306 chlodzone przez klasycznego kadeta

w ustawieniu 11x200 1,8V tescie pi 16mg temp nie podniosla sie pow 39 st

po graniu ok 1,5h w UT2k4 do 37 - chcialem zmusic do pracy wszystkie bloki /karta R9550 na razie "lekko" podkrecone Gpu do 340 w 3d/

ok czas na pare zdjatek :wink:

Dołączona grafika

widok mojego Shrouda z boku - powstal z panela 5,25 uszczelnionego przy pomocy tasmy bezbarwnej :lol: - z jednej strony zamkniety Kadetem a z drugiej Evercoolem 120mn

Dołączona grafika

tu widok na przod Shreuda - jak widac zamkniety jest kratka uszczelniona tasma samoklejaca, napedzany Evercoolem 120mn na fanmejcie Zalmana

Cooler chodzi na min obrotach fanmejta

Dołączona grafika

tak wyglada buda bez okna

Dołączona grafika

tu sposob prowadzenia wezy

Dołączona grafika

w taki sposob polaczylem bloki...

niestety braklo mi weza igielitowego aby "zlamac" luk wiec zastosowalem kolanko... na wszelki wypadek od strony zaciskow plastikowych zalalem polaczenie klejem Cyjanopan E :lol: - wlasnie z tym polaczeniem mialem najwiecej pracy..... :twisted: - spedzilem nad zalozeniem bloku i polaczeniem pcor-nb ok 4~5 h :?

na zdjeciu widac tez sposob osadzenia bloku NB - qrcze nie mam bladego pojecia jak poprzedni wlasciciel zalorzyl go przy pomocy orginalnej sruby dociskowej - mi sie ni hu hu pomiedzy nalozonymi wezami 12mn nie miescila :twisted: poid spodem to samo z innego ujecia...

Dołączona grafika

:evil:

Dołączona grafika

tutaj widok ogolny - w tle moj "wynalazek" 80mn swiecacy CrystalFan puszczony na 5V :lol: dzieki ktoremu mosfety nie grzeja mi sie pow 37 st.. na dole widac SilentBreeze 80mn zalozonego na grafike "z gory" w celu schlodzenia radiatorkow na pamieciach grafy - to malutkie przygotowanie do krecenia radka 8)

Dołączona grafika

to samo z innego kata

Dołączona grafika

blok na Gpu - niestety kiepska jakosc zdjecia :(

Dołączona grafika

tutaj wytlumienie mojego 3,5 l zbiornika z wibrujaca niestety pompka....

ucialem 2 kawalki kalimaty i podlozylem pod pompke - coz halas lekko spadl, ale do poziomu zdolnego mnie zadowolic ma jeszcze troche..... :?

Dołączona grafika

a tutaj malenkie cudo :P - wlacznik synchroniczny made by Stasheck - Big THX meennn 8) 8)

Dołączona grafika

ostatnie zdjecie - zamknieta buda - na srodku Arctik Cooling z regulacja obrotow /chodzi oczywiscie na najnizszym/. zamontowalem go tam nie tyle dla bajeru co z racji praktycznych - z jednej strony jest zasilka z drugiej kadet... oba urzadzenia zasysaja pow w przeciwnych dla sie kierunkach ... trzeba bylo im troche pow dostarczyc :)

to wszystko.....

nic odkrywczego, troche pracy, wyniki zadowalajace - przynajmniej jesli chodzi o temp.... /nic najwyzej zmienie pompe :evil: /

chodzi to to wedlog mnie naprawde dosc wydajnie... ponadto mam jeszcze miejsce w Shroudzie na jeden wentyl 80mn, no ale Evercool chodzi mooze na polowie mocy /m3 pow/h / wiec zapas mocy jeszcze jest 8)

najpiekniejsze to to nie jest :cry: ale waznew sa tez tu koszty i skutecznosc

koszty:

50 zl Crystall C3 /Gpu

50 zl Kadet

34 zl AT306

50 zl dwa podstawowe bloki dawniej chyba typu "mateo" nie wiem bo jestem 2 uzytkownikiem - po lekkim przeczyszczeniu sa OK :) i maja male opory...

6 zl zbiornik 3,5 l

0,9 zl kolanko

10 zl 7 zaciskow pancerzykowych 12~20mn

10 zl weze fi 12

40 zl Evercool + fanmejt

18 zl Arctic

15 zl radiatorki na pamieci K. Graf

kwota zamyka sie na 283,9 zl

czy duzo... hmm malo to to nie jest

zobaczymy co jeszcze teraz ze sprzetu wycisne :wink: 8)

[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi