ddzini Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 w zalaczeniu do tego topika dlaczego Drut-mode :wink: bo bardzo dozo elementow w budzie polaczaonych jest za pomoca drutu...partyzant bo strasznie domowymi srodkami i sposobami... bynajmniej sie trzymaja dziarsko 8) teraz mam kompa na pelnym WC czyli 3 bloki wodne ulozone w kolejnosci Gpu-Cpu-Nb - w ukladzie szeregowym do tego napedzane sa przez niestety nie najcichsza pompke Atman306 chlodzone przez klasycznego kadeta w ustawieniu 11x200 1,8V tescie pi 16mg temp nie podniosla sie pow 39 st po graniu ok 1,5h w UT2k4 do 37 - chcialem zmusic do pracy wszystkie bloki /karta R9550 na razie "lekko" podkrecone Gpu do 340 w 3d/ ok czas na pare zdjatek :wink: widok mojego Shrouda z boku - powstal z panela 5,25 uszczelnionego przy pomocy tasmy bezbarwnej :lol: - z jednej strony zamkniety Kadetem a z drugiej Evercoolem 120mn tu widok na przod Shreuda - jak widac zamkniety jest kratka uszczelniona tasma samoklejaca, napedzany Evercoolem 120mn na fanmejcie Zalmana Cooler chodzi na min obrotach fanmejta tak wyglada buda bez okna tu sposob prowadzenia wezy w taki sposob polaczylem bloki... niestety braklo mi weza igielitowego aby "zlamac" luk wiec zastosowalem kolanko... na wszelki wypadek od strony zaciskow plastikowych zalalem polaczenie klejem Cyjanopan E :lol: - wlasnie z tym polaczeniem mialem najwiecej pracy..... :twisted: - spedzilem nad zalozeniem bloku i polaczeniem pcor-nb ok 4~5 h :? na zdjeciu widac tez sposob osadzenia bloku NB - qrcze nie mam bladego pojecia jak poprzedni wlasciciel zalorzyl go przy pomocy orginalnej sruby dociskowej - mi sie ni hu hu pomiedzy nalozonymi wezami 12mn nie miescila :twisted: poid spodem to samo z innego ujecia... :evil: tutaj widok ogolny - w tle moj "wynalazek" 80mn swiecacy CrystalFan puszczony na 5V :lol: dzieki ktoremu mosfety nie grzeja mi sie pow 37 st.. na dole widac SilentBreeze 80mn zalozonego na grafike "z gory" w celu schlodzenia radiatorkow na pamieciach grafy - to malutkie przygotowanie do krecenia radka 8) to samo z innego kata blok na Gpu - niestety kiepska jakosc zdjecia :( tutaj wytlumienie mojego 3,5 l zbiornika z wibrujaca niestety pompka.... ucialem 2 kawalki kalimaty i podlozylem pod pompke - coz halas lekko spadl, ale do poziomu zdolnego mnie zadowolic ma jeszcze troche..... :? a tutaj malenkie cudo :P - wlacznik synchroniczny made by Stasheck - Big THX meennn 8) 8) ostatnie zdjecie - zamknieta buda - na srodku Arctik Cooling z regulacja obrotow /chodzi oczywiscie na najnizszym/. zamontowalem go tam nie tyle dla bajeru co z racji praktycznych - z jednej strony jest zasilka z drugiej kadet... oba urzadzenia zasysaja pow w przeciwnych dla sie kierunkach ... trzeba bylo im troche pow dostarczyc :) to wszystko..... nic odkrywczego, troche pracy, wyniki zadowalajace - przynajmniej jesli chodzi o temp.... /nic najwyzej zmienie pompe :evil: / chodzi to to wedlog mnie naprawde dosc wydajnie... ponadto mam jeszcze miejsce w Shroudzie na jeden wentyl 80mn, no ale Evercool chodzi mooze na polowie mocy /m3 pow/h / wiec zapas mocy jeszcze jest 8) najpiekniejsze to to nie jest :cry: ale waznew sa tez tu koszty i skutecznosc koszty: 50 zl Crystall C3 /Gpu 50 zl Kadet 34 zl AT306 50 zl dwa podstawowe bloki dawniej chyba typu "mateo" nie wiem bo jestem 2 uzytkownikiem - po lekkim przeczyszczeniu sa OK :) i maja male opory... 6 zl zbiornik 3,5 l 0,9 zl kolanko 10 zl 7 zaciskow pancerzykowych 12~20mn 10 zl weze fi 12 40 zl Evercool + fanmejt 18 zl Arctic 15 zl radiatorki na pamieci K. Graf kwota zamyka sie na 283,9 zl czy duzo... hmm malo to to nie jest zobaczymy co jeszcze teraz ze sprzetu wycisne :wink: 8) [/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 a te weze zbrojone, czemu jeden jest taki bielszy mocno? nie syfi ci cos czasem w srodku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddzini Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 Logan"]a te weze zbrojone, czemu jeden jest taki bielszy mocno? nie syfi ci cos czasem w srodku?poprostu kupowalem 2 razy i stad rozne odcienie narazie... odpukac nie ma syfu 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...