Pio [PL] Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Co moze byc przyczyna temperatury = 60*C u mojego kumpla na Athlonie XP 1800+. Plyte ma jakiegos ASUSa. Ma coolera Titan TTC-D5TB(4), wczesniej mial jakis Jamicon i bylo to samo. Temperatura 60*C jest oczywiscie wtedy gdy sie nic nie robi. Jak sie zacznie dzialac to temp rosnie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Zakladam, ze obudowa jest zamknieta :D. Wiec wiaze sie to z nie odpowiednia cyrkulacja powietrza w obudowie, a wlasciewie w jej srodku. Podlacz z dwa 80mm wiatraki, posmaruj proca srebrna pasta, poukladaj przyzwoicie kable w obudowie. Inna sprawa tez jest taka, ze wskaznik moze zle wskazywac temperature, najlepiej to sprawdzcie jakims termometrem elektronicznym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Hmmm.. Nie "widze" tego, ale moze wylacz ta "automatyke" a ustaw recznie nizsze Ucore? (w Manualu sa szczegoly) Jaka seria procesora? Czy te 60 stopni to wiarygodny wynik? (temperatura radiatora "na dotyk", itd.)? Na ile zauwazylem, posiadacze platformy Intel nazbyt przyzwyczaili sie do "automatyk" (Ucore, mnoznik - "na wieki wiekow"). W przypadku AMD (wiekszy rozrzut) jest troszke inaczej.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Wiec tak Obudowa jest otwarta, prosek jest posmarowany pasta. Na dotyk moge stwierdzic ze temperatura faktycznie jest kolo 60*C Seri proca niestety nie znam Bios automatycznie ustawia na 1,85V, po zmianie na 1,8 (nizej sie nie da) bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ten Titan jest po prostu troche za slaby na XP 1800+. XP 1700+ to dla niego max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 a moze procek jest ukruszony albo cos w tym stylu...moze mam za durzo pasty albo poprostu jest za słaby ten cooler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Napiecie Ucore jest za wysokie, jak na ten wentylator.. Spojrz tu, powinno Ci to pomoc: http://www.a7vtroubleshooting.com/info/cpu/index.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 może to to ja tesh tak głupio zrobiłem a cooler ma zamontowane na środkowe psztyczki wiesz te pod prockie zczepy jak ma na jakieeś inne to mu sie grzeje ja tak miałem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 przecez ma ustawione 1,85 v a powinno byc dla xp 1,75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ten Titan jest po prostu troche za slaby na XP 1800+. XP 1700+ to dla niego max. Eee, ponoć ma chłodzić do 2800+ :D :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ten Titan jest po prostu troche za slaby na XP 1800+. XP 1700+ to dla niego max. a ja to co mam??? TITANA na 1800+ i na fsb 140 już go puszczałem z nudów... temp w otwartej budzie to około 36* idle 46* stress. otwórz bude i wtedy zobacz jakie masz temp. może to to ja tesh tak głupio zrobiłem a cooler ma zamontowane na środkowe psztyczki wiesz te pod prockie zczepy jak ma na jakieeś inne to mu sie grzeje ja tak miałem ttc- d5tb(4) ma już potrójny zaczep, także to jest prawie niemożliwe, chyba że ze zmienionym zaczepem (na ja mam zmieniony bo oryginalny pękł w pół :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 do wszystkich kompów które składam daję Titany TTC D5TB no i faktycznie z tymi temperaturami to dziwna sprawa, ostatnie przykłady: -XP 1800+ Gigabyte GA-7VRXP - 55idle, 64stres -XP 1800+ MSI KT3 Ultra - 44idle, 55stres -XP 1700+ Epox 8K7A - 38 idle, 45stres Zapewniam że montaż jest OK, pasta srebrna od Titana Na moim Gigabyte początkowo miałem Coolermastera za 40 zł niby do 2000+ ale nie dawał sobie rady, ten Titan daje radę ale bez OC. Początkowo myślałem że nowe mobo odczytują z diody termicznej ale moja płyta czyta z czujnika a nie z diody. Myślę że taki rozrzut temperatur zależy to od konkretnego modelu płyty a nie od wiatraka. Taki sam proc na innej mobo i na tym samym coolerze może mieć 10 stopni mniej. Myślę że jak Winda jest stabilna to do 60 stopni nie ma co się przejmować. System mam stabilny a cooler zmieniam bo chcę dociągnąć do 2100+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jeśli ta płyta to ASUS A7V 333 to wypie***** ją i wstaw MSI KT3 ZERO problemów. Miałem już 3 jazdy z tym ASUS-em. Na każdym to samo i tak jak opisujesz, że ustawiasz mu napięcie na AUTO a on standardowo na 1.85. Mój głos to MOBO.!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jeśli ta płyta to ASUS A7V 333 to wypie***** ją i wstaw MSI KT3 ZERO problemów. Miałem już 3 jazdy z tym ASUS-em. Na każdym to samo i tak jak opisujesz, że ustawiasz mu napięcie na AUTO a on standardowo na 1.85. Mój głos to MOBO.!!!!!!!!!!!!! Jak dobrze pamietam, to on ma ASUS A7V266 - E Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 U mnie proc chodzi na 1800+ przy Titanie za 37zł (2800rpm) i mam 55 w stresie. Ile obrotów ma wiatrak na twoim coolerze - może mniej niż zalecenia producenta i to jest przyczyną przegrzewania się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...