mar_cin! Opublikowano 31 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2004 odczytałem z pliku ciag znakow i chce zamienic jakis podciag z tego ciagu na inny np: "dobrze" na ciag "ok" normalnie to by było #define znak_do_zamiany znak_zamieniony, czyli #define dobrze ok ale nie działa to w odczycie plików ze strumienia fscanf i drukowaniu przy printf ma ktos pomysł na rozwiązanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emila23 Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Pisałam kiedyś taką funkcje, ale nie wiem czy o to Ci chodzi: AnsiString RTag(AnsiString Dane ,AnsiString Z, AnsiString Na) { int index = Dane.Pos(Z); while (index!=0) { Dane.Delete(index,2); Dane.Insert(Na,index); index = Dane.Pos(Z); } return Dane; } PS funkcja jak widzisz jest napisana w bcb, więc jeśli chcesz to mieć w czystym C++ to musisz pozmieniać to i tamto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...