v1t4m1n Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Dziś latałem po necie sciągnełem pare rzeczy <normalka> a tu po restarcie kompa działa mi tylko Internet explorer :o inne aplikacje internetowe (Opera, gg, mIRC) nie chcą działać ponieważ nie mogą sie połączyć z żadnym sewrwerem Czy ktoś może mi pomóć, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Skanowałem już antywirusem itp. ale dalej nic :f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 pewno jakas wina windy a nie oprogramowania sieciowego, a moze twój komp nie wytrzymał zmiany daty?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1t4m1n Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Nie wiem co do drugiego : mam net przez kablówke a działają mi tylko porty 80 i 8080 :f i pare innych ale już np. opera, gg ,mirc itp. sie nie łączą Opera mi wyświetla : Połączenie ze zdalnym serwerem nie powiodło sie czy to może być wina dostawcy usług ? o co tu może chodzic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Z tym drógim to był żart <bomab milenijna :P > A nad winą dostawcy bym się zastanawial, pogadaj z kimś kto ma tego samego dostawcę w twojej okolicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 dns'y , firewall ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1t4m1n Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 DNS'y mam TPsowskie frewalla nie mam więc nie wiem o co już chodzi komenda tracert działa tylko do domyślnej bramki później już jest tylko Upłynął limit czasu żądania :f to jakby coś z bramką dostawcy mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 A jaki masz system. Pamietaj, ze Windows XP (czysty lub z SP1) rowniez posiada firewalla, ktore domyslnie jest dosc restrykcyjnie ustawiony i nieznanych programow (w tym przypadku gg, mirca czy przegladrki innej niz IE nie przepusci). Ten firewall mozna wylaczyc w zaawansowanych opcjach polaczenia sieciowego (internetowego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Dziś latałem po necie sciągnełem pare rzeczy <normalka> a tu po restarcie kompa działa mi tylko Internet explorer :o inne aplikacje internetowe (Opera, gg, mIRC) nie chcą działać ponieważ nie mogą sie połączyć z żadnym sewrwerem Czy ktoś może mi pomóć, bo zupełnie nie wiem o co chodzi. Skanowałem już antywirusem itp. ale dalej nic :f 1200169[/snapback] Padly DNSy, a explorer dziala bo pewnie masz wpisane proxy, proxy ma swoje DNS. Nie wiem czy masz DNSa lokalnego czy gdzies z 'daleka', trudno tu cos powiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...