Skocz do zawartości
mikaelus

WR - Water Radiator :))))

Rekomendowane odpowiedzi

dam ci coś do przemyślenia: co ma większy opór cieplny: woda czy miedź? wg mnie woda - więc jak już - lepiej by było, gdybyś zamiast baniaka z wodą walnął pełny blok z miedzi. lepiej by odprowadzał ciepło (niż woda). czyli do kitu. czyli tym bardziej nie rób tego z wody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki pomysł, żeby obudować swojego radiatorka, wypenić go wodą i wrzucić na niego jeszcze wiatraczek. Jak myślicie, da to jakieś wymierne efekty?!

Na zdrowy rozsądek - nie uda ci się polepszyć wydajności, a wręcz przeciwnie. Jeszcze ci się woda zagotuje i rozsadzi ten WR, no i zaleje kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co Ci chłodzić takiego proca wodą? Przecież to się pravie wogóle nie grzeje...

Większe efekty da tak jak mówił Zibi322 utrzymywanie radiatora w ciągłej wilgoci. Gdyż woda parując oziębia ciało stałe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

życzę powodzenia w lutowaniu stali z landrynek i aluminium z coolera !! :lol:

eee, Poxipol mi wystarczył, poza tym pudełeczko też aluminowe, wię lutowanie i tak byłoby trudne

No i cóż, nie działa najepiej, a to z jednego powodu - radiator ma po bokach dwie szyny, jakby nóżki na których stoi i nie przylego ściśle do dna pudełeczka. Działać, działa, ale nienajlepiej. Muszę go przerobić.

Najgorsze było to, że proc miał wczoraj totalnie dość i nie chciał się odpalić nawet na nominalej częst. (na Titanku) - myślałem, że zrąbałem mobo :D - dopiero teraz go uruchomiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i masz dziadku co chciałeś ;P

Ja wczoraj kombinowałem z chłodzeniem od starego Pantiaka III na slot1 i moim GF2 :) nie miałem odpoviedniego mocowania przez co chłodzenie na GPU się ześlizgiwało. Gdybym miał jakiś odpoviedni zaczep...a kropelką nie chciałem mazać rdzenia karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...