mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Mam taki pomysł, żeby obudować swojego radiatorka, wypenić go wodą i wrzucić na niego jeszcze wiatraczek. Jak myślicie, da to jakieś wymierne efekty?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 eeee, daj se spokuj ! w jaki niby sposób chciałbyś odprowadzac cieplo z wody? jeżeli masz zamiar obudować coolera - dołącz do niego dwie rurki i będziesz miał prosty ( i nawet dość skuteczny ) WB ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 ciepło z wody - wiatraczkiem; chce po prostu zmodyfikować swojego starego coolerka, ale nie robić od razu WC (fundusze na WC dopiero na koniec roku :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 raczej za mała wydajność odprowadzania ciepła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie ma żadnych szans, byś odprowadził ciepełko z wody za pomocą wentyla. pamiętasz urządzenie zwane TERMOFORem? trzeba było kupe czasu by to ostygło, więc z twoim coolerem bedzie podobnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Jakaś firma robiła takie coś. Kosztowało koło 450 peelenów, a wydajność miało gorszą od V7+ :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Ale ja chce tym chłodzić proca jak w opisie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Spróbować nie zaszkodzi :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Właśnie dopadłem jakąś starą puszeczkę po landrynkach i ściągam z niej farbę. Zobaczym co z tego będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie zalewaj radiatora woda tylko zrob tak zeby zebra byly ciagle mokre. w ten sposob woda bedzie parowac z zeberek skutecznie je chlodzac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Właśnie dopadłem jakąś starą puszeczkę po landrynkach i ściągam z niej farbę czyścikiem do garnków(gdzieś zagubiłem papier ścierny) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 nie zalewaj radiatora woda tylko zrob tak zeby zebra byly ciagle mokre. w ten sposob woda bedzie parowac z zeberek skutecznie je chlodzac. Tylko jak?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 życzę powodzenia w lutowaniu stali z landrynek i aluminium z coolera !! :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkady Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 dam ci coś do przemyślenia: co ma większy opór cieplny: woda czy miedź? wg mnie woda - więc jak już - lepiej by było, gdybyś zamiast baniaka z wodą walnął pełny blok z miedzi. lepiej by odprowadzał ciepło (niż woda). czyli do kitu. czyli tym bardziej nie rób tego z wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Mam taki pomysł, żeby obudować swojego radiatorka, wypenić go wodą i wrzucić na niego jeszcze wiatraczek. Jak myślicie, da to jakieś wymierne efekty?! Na zdrowy rozsądek - nie uda ci się polepszyć wydajności, a wręcz przeciwnie. Jeszcze ci się woda zagotuje i rozsadzi ten WR, no i zaleje kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 Radiator ZEN sie kłania. W sumie to straszna lipa za 450 PLN. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 5 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2002 A po co Ci chłodzić takiego proca wodą? Przecież to się pravie wogóle nie grzeje... Większe efekty da tak jak mówił Zibi322 utrzymywanie radiatora w ciągłej wilgoci. Gdyż woda parując oziębia ciało stałe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 życzę powodzenia w lutowaniu stali z landrynek i aluminium z coolera !! :lol: eee, Poxipol mi wystarczył, poza tym pudełeczko też aluminowe, wię lutowanie i tak byłoby trudne No i cóż, nie działa najepiej, a to z jednego powodu - radiator ma po bokach dwie szyny, jakby nóżki na których stoi i nie przylego ściśle do dna pudełeczka. Działać, działa, ale nienajlepiej. Muszę go przerobić. Najgorsze było to, że proc miał wczoraj totalnie dość i nie chciał się odpalić nawet na nominalej częst. (na Titanku) - myślałem, że zrąbałem mobo :D - dopiero teraz go uruchomiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 i masz dziadku co chciałeś ;P Ja wczoraj kombinowałem z chłodzeniem od starego Pantiaka III na slot1 i moim GF2 :) nie miałem odpoviedniego mocowania przez co chłodzenie na GPU się ześlizgiwało. Gdybym miał jakiś odpoviedni zaczep...a kropelką nie chciałem mazać rdzenia karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 A ja ww. coolerka mocowałem na... sznurku :D Najpierw mocno zawiązywałem na pojedynczych haczykach socketa, a potem na drugie naciągałem. Lepiej trzyma tylko metalowa zapinka ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...