mihalo Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Witam, opisze swój problem: Podczas gry w różnego rodzaju gry sieciowe, głównie strategie (np. Tzar) występuje "Brak synchronizacji sieci" po czym gracze sieciowi odłączacją się i każdy kontynuuje gre na swoim komputerze. Błąd występuje po 2-3h grania (w grach strategicznych nieprzerwanie musimy byc ze soba podłączeni) Komputery są mniej więcej tej samej prędkości, więc raczej jest niemożliwe "nienadążanie" choć do końca nie jestem tego ewien. Komputery (są 3) mają Windows XP SP2, błąd występuje zawsze i jest kwestią czasu kiedy się to stanie. Aha, gramy w sieci lokalnej, jesteśmy blisko siebie, właściwie to jeden pod drugim. ------------------------------------------------------- Co może być tego przyczną? Jak to rozwiązać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Opisz dokladniej jak się laczycie i jakie karty sieciowe są w użyciu jesli jest to LAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Redlink 10/100 Compex, wszyscy mamy te same karty. Jesteśmy podłączeni do huba, ale nic o nim nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 Myślę że zmiana polączeń powinna pomóc, tzn pozamieniać w hubie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 1 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2005 sęk w tym, że to nie ja zarządzam hubem a admin pewnie nie będzie chciał się ruszyć pod takim błachym pretekstem, czy ktos ma jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...