Lord_Kanar Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 Witam, Mam następujący problem. Kupiłem ostatnio pamięć Ocz PC35OO 512 MB. Posiadam również pamięci twimos twister 2x256mb PC4300. Pracują one w trybie dual channel. Po włożeniu długo oczekiwanej pamięci OCZ, okazało się, że komputer nie chce wystratować. Sama pamięć OCZ działa idealnie. Nawet gdy ustawiłem wszystkie pamięci w single channel nic sie nie zmieniło. Twister z OCZ nie chcą działać!! Mam pytanie czy te pamięci mogą być niekompatybilne? Co mam z tym zrobić? Jaka może być przyczyna? Prosze o pomoc. Moj komp: p4 prescott 3 ghz płyta asus p5gd1 pro Ram: Twimos twister 2x256 i OCZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2005 moze roznica timingow? ustaw w biosie recznie timingi na takie jakie maja twistery i zobacz czy sie uruchomi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Kanar Opublikowano 6 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2005 moze roznica timingow? ustaw w biosie recznie timingi na takie jakie maja twistery i zobacz czy sie uruchomi 1203665[/snapback] niestety nic to nie daje. Co jeszcze może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 niestety nic to nie daje. Co jeszcze może być przyczyną? 1204137[/snapback] Wiesz zawsze lepiej jest mieć pamieci tej samej firmy, wtedy masz pewność że powinny chodzić dobrze. Ja też tak niestety miałem jak dokupiłem sobie do jakis nonamów elixiry. Też się gryzły i musiałem kupic jednej firmy obie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Kanar Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Wiesz zawsze lepiej jest mieć pamieci tej samej firmy, wtedy masz pewność że powinny chodzić dobrze. Ja też tak niestety miałem jak dokupiłem sobie do jakis nonamów elixiry. Też się gryzły i musiałem kupic jednej firmy obie. 1205640[/snapback] Właśnie tego się obawiałem. Ale myślałem, że to kwestia ustawień. Pogrzebałem w biosie i nic to nie dało. Szkoda. Musze sprzedać OCZ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...