Skocz do zawartości
Torwald

Linksys Wrt54g

Rekomendowane odpowiedzi

Nabylem droga kupna router firmy LINKSYS - WRT54G.

Siec dziala bardzo dobrze, po calym domku teraz moge bierac z laptopem i pisac na forum ;]

Problem jednak pojawia sie przy zabezpieczaniu dostepu WiFi.

Jako rodzaj zabezpieczenia wybralem Pre-Shared Key. W ustawieniach routera pojawia sie komunikat, ze haslo/klucz ma miec od 8 do 64 znakow ASCII (jak dobrze pamietam...). Natomiast jak na laptopie probuje wpisac klucz krotszy niz 13 znakow to WinXP sie pluje ze klucz musi byc 13 lub 104 znakowy... No i badz tu madry...

Teoretycznie wpisujac kluch 13 znakowy na routerze wszystko powinno byc OK, prawda ? Gdziezby tam, za prosto by bylo :mur:

Po ustawieniu jakiegokolwiek klucza (8/13/...) nie moge nawiazac polaczenia z routerem...

Jesli ktos ma/mial lub konfigurowal taki lub podobny sprzet to bede wdzieczny za pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lacze sie w bulu mam ten sam problem, teraz sciagam nowsa wersje firmwaru, jak mi sie uda to dam znac, 3maj kciuki

1223808[/snapback]

No dziala. wiem w czym problem , przynajmniej ja zrobilem pewien blad. Po pelnej konfiguracji i uzyskaniu polaczenia dopiero wtedy mozna zakladac zabezpieczniea na MAC adres karty sieciowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi