Skocz do zawartości
Gifter

Kupiłem Gigabyte Cooler-ultra Pcu31-sd No I...

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem ten cooler zamiast boxowego do procka Intel Celeron 2,4GHz(presscot), na początku Boxowy cooler + wiatrak na obudowie z boku dawali temp w spoczynku 45stopni!!!!! do 50 w stresie!!!!, a teraz :( ech boczny wiatrak zostal a ten Gigabyte niestety normalnie w spoczynku daje 47-48 stopni a w stresie 55-60max :( jestem podlamany, nie wiem co zrobic, jedyna zaleta tego coolera za 130zł jest taka że go nie słychać(cisza jak w grobowcu) niestety cos za cos, poza tym cooler chodzi caly czas na 2,5 tys obr a nie 1,9tys bo mozna to regulowac, co mi radzicie???? Czy te procki maja prawo grzac sie do 65-70stopni???? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze zalozylem,paste dalem itp, poza tym boxowy to rzęch jak cholera jesli chodzi o cisze, slychac go zamiast zasialacz i innych wiatrakow ktore masz w kompie :) ale mam dola bo tyle kasy i teraz czuje taki niesmak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie ma głośności :) jest cisza, teraz zostawilem cieniutka warstwe pasty i temperatura ladnie spadala ale jeszcze bede poprawial narazie jest i tak razem z bocznym wentylatorem na procku jest 44stopni w spoczynku i 49 w stresie :) wow a bylo cos kolo 56-60 stopni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi