Skocz do zawartości
adi_em

Wyciszenie Gigabyte R96pro I Msi K7n2 Platinum

Rekomendowane odpowiedzi

Config mojego kompa jak w podpisie. Wiatrak na Gigabyte Radeon 9600Pro strasznie hałasuje i Northbridge (nForce2) też. Chciałbym to jakoś wyciszyć.

To są jedyne rzeczy jakie słychac w mojej budzie.

Dziś jeszcze doszedł Tt SilentBoost ale na zwykłęj paście która była w pudełku. Tempy nie różnią się zbytnio od tych jakie miałem na boxowym tylko tyle że go wcale nie słychać. Chce kupić Arctic Ceramique jest sens?

Prosze o jakieś pomysły!!!!!!!!

HELP!!!!!!!!!!!!!!!

:sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Wiatrak na Gigabyte Radeon 9600Pro strasznie hałasuje ...

Prosze o jakieś pomysły!!!!!!!!

...

1206596[/snapback]

jak chcesz zrobic tanio ciche chlodzonko na grafike (ona jest dosyc chlodna) to mozesz zrobic jak ja

- radiatorek CoolerMaster PAC-P01

- jakikolwiek wentylator 80 wiejacy z boku z predkoscia okolo 1200rpm

- do mocowania ja u siebie uzywam gotwego ramienia Zalman FB-165 ale odpowiednik mozesz zrobic z wyprostowanego sledzia

i jest super cicho i wystarczajaco wydajnie

tak BTW to zastanawiam sie po co GigaByte montuje takie szybkie=glosne ustrojstwa na GPU grafiki ktora pobiera okolo 17-24 W (lacznie z pamieciami)

PS

tu link pomocniczy - co prowada wieje od dolu ale idea podobna

http://www.scs.prv.pl/chlodny_radek.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie dałoby rady coś zrobić bez wymiany chłodzenia. Tą kartę zmienię niedługo więc nie chce inwestować w nią jeszcze, albo raczej wkładać.

Nie da się np.: naoliwić czy coś, przeróbka tego co jest.

?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tej karcie nie probowalem ale na szafirku 9100 odlaczylem kabel od fabrycznego wentylatora i dalem od spodu wentylator 70x70x25 wiejacy na radiator (a raczej na caly cooler bo fabrycznego wentyla nie odkrecalem od radiatora) i sie nie wieszalo - cos jak w linku ktory podalem wyzej tyle ze zostal radiator + wentylator

ale ze to nie byl moj komp to dla testow pochodzilo tak kilka godzinek i przywrocilem do stanu pierwotnego :P

PS

a jakbys kupil taki radiatorek jak ja pisalem to potem moglbys go wykozystac na NB lub SB w MoBo - wiec bylaby to inwestycja na zapas :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na karte chyba pójdzie ATI Silencer od ArcticCoolin a na mostek Zalman w ssensie sam radiator.

Narazie wentyl na 9600Pro moim odłączony i chłodzi go z boku GlacialTech Silent Blade.

a obroty na chipsecie zwolnione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi