adi_em Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 Config mojego kompa jak w podpisie. Wiatrak na Gigabyte Radeon 9600Pro strasznie hałasuje i Northbridge (nForce2) też. Chciałbym to jakoś wyciszyć. To są jedyne rzeczy jakie słychac w mojej budzie. Dziś jeszcze doszedł Tt SilentBoost ale na zwykłęj paście która była w pudełku. Tempy nie różnią się zbytnio od tych jakie miałem na boxowym tylko tyle że go wcale nie słychać. Chce kupić Arctic Ceramique jest sens? Prosze o jakieś pomysły!!!!!!!! HELP!!!!!!!!!!!!!!! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 To proste Zalman ZM-NB32J oraz VGA Silencer rev.3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2005 ...Wiatrak na Gigabyte Radeon 9600Pro strasznie hałasuje ... Prosze o jakieś pomysły!!!!!!!! ... 1206596[/snapback] jak chcesz zrobic tanio ciche chlodzonko na grafike (ona jest dosyc chlodna) to mozesz zrobic jak ja - radiatorek CoolerMaster PAC-P01 - jakikolwiek wentylator 80 wiejacy z boku z predkoscia okolo 1200rpm - do mocowania ja u siebie uzywam gotwego ramienia Zalman FB-165 ale odpowiednik mozesz zrobic z wyprostowanego sledzia i jest super cicho i wystarczajaco wydajnie tak BTW to zastanawiam sie po co GigaByte montuje takie szybkie=glosne ustrojstwa na GPU grafiki ktora pobiera okolo 17-24 W (lacznie z pamieciami) PS tu link pomocniczy - co prowada wieje od dolu ale idea podobna http://www.scs.prv.pl/chlodny_radek.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 a nie dałoby rady coś zrobić bez wymiany chłodzenia. Tą kartę zmienię niedługo więc nie chce inwestować w nią jeszcze, albo raczej wkładać. Nie da się np.: naoliwić czy coś, przeróbka tego co jest. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 na tej karcie nie probowalem ale na szafirku 9100 odlaczylem kabel od fabrycznego wentylatora i dalem od spodu wentylator 70x70x25 wiejacy na radiator (a raczej na caly cooler bo fabrycznego wentyla nie odkrecalem od radiatora) i sie nie wieszalo - cos jak w linku ktory podalem wyzej tyle ze zostal radiator + wentylator ale ze to nie byl moj komp to dla testow pochodzilo tak kilka godzinek i przywrocilem do stanu pierwotnego :P PS a jakbys kupil taki radiatorek jak ja pisalem to potem moglbys go wykozystac na NB lub SB w MoBo - wiec bylaby to inwestycja na zapas :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 na karte chyba pójdzie ATI Silencer od ArcticCoolin a na mostek Zalman w ssensie sam radiator. Narazie wentyl na 9600Pro moim odłączony i chłodzi go z boku GlacialTech Silent Blade. a obroty na chipsecie zwolnione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...