Skocz do zawartości
cave

Jaka Mobo I Ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic cos takiego A64 3200+ s.939, G6800, no i nie wiem co dalej z plyta glowna i ramem (512mb, kingston? geil?)??? Mam pare opcji, ale nie moge sie ostatecznie zdecydowac. Komp ma byc do gier, wiec prosze was o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak. Jak juz kupujesz taka maszynke to nie ma co oszczedzac na mobo.

Najlepsze rarytasy teraz na s 939 to:

Abit AV8 3rd Eye

Asus A8V Deluxe

Ja oczywiscie wybrałbym Abita bo jakos mam zaufanie do tej firmy.

Co do pamięci to moze lepiej zrobic tak:

<span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tanszego A64 3000+ i kupic 1024MB jakis Geili ewentualnie Hynixów D-43 bo tanie i dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytalem troche o plycie abita i sa z nia problemy z ramem. Z chipsetem via, dobra jest jeszcze msi neo2. Co o tym myslicie???

Kingstony Hyper-X'y takie slabe? Bo wlasnie sie nad nimi zastanawiam i nad Geil'ami tez.

Dalej co do ramu to co lepiej dual-DDR czy zwykly? Jakie ma byc CL. 2? czy moze 3???

Jesli nForce 4 to musze wziac karte graf. z PCI-E. Myslalem nad pci-e, ale nie wiem jak wydajna jest karta G6600gt (pci-e) w porownaniu do tej, ktora planowalem G6800 (agp). Co proponujecie???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi