Gość Kingsajz Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Witam. Jestem tu nowy i jak założyłem ten temat w złym miejscu to sorki. Problem jest taki: Moja siostra kupiła sobie kabel do telefonu podlaczany przez usb. Niesety moj komp mowi mi, ze nie moze nawiazac polaczenia. Podobnie bylo w przypadku kabelka do mojego telefonu oraz skanera. Co jest grane? Kolega mi mówił, żebym pogrzebał trochę w biosie, ale widze tam zadnej opcji odnosnie usb pomocy :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Witam. Jestem tu nowy i jak założyłem ten temat w złym miejscu to sorki. Problem jest taki: Moja siostra kupiła sobie kabel do telefonu podlaczany przez usb. Niesety moj komp mowi mi, ze nie moze nawiazac polaczenia. Podobnie bylo w przypadku kabelka do mojego telefonu oraz skanera. Co jest grane? Kolega mi mówił, żebym pogrzebał trochę w biosie, ale widze tam zadnej opcji odnosnie usb pomocy :mellow: 1207447[/snapback] Producent i model plyty glownej ? Jak to cos ze starych chipsetow VIA to mozesz miec problemy... W biosie USB ma byc enabled i USB IRQ Enabled. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kingsajz Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Producent i model plyty glownej ? 1207586[/snapback] Nazwa płyty głównej ECS K7S5A Pro Producent płyty głównej: Elitegroup Computer Systems W biosie USB ma byc enabled i USB IRQ Enabled. 1207586[/snapback] Ja wogole nie widze takich opcji :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 Nazwa płyty głównej ECS K7S5A Pro Producent płyty głównej: Elitegroup Computer Systems 1207639[/snapback] Tam USB powinno dzialac :) Wyglada w takim razie na konflikt sprzetowy. 1. Zaktualizuj bios do najnowszego. 2. Zobacz czy jest aktywne IRQ dla USB. W biosie w zakladce PNP/PCI ESCD Force update na Enabled PNP OS Installed YES dla win9x NO dla win2000/XP A jak to nie pomorze... to chyba bedziesz musial bawic sie w przekladanie kart. I Zobacz w ramce podczas startu kompa "podsumowanie" , tabela przerwań jakie ma IRQ Uniwersal Serial Bus "USB" kompa pauzujesz klawiszem Pause na klawiaturze, jakby cos. A tu http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/Downloads/Arc...nuID=45&LanID=0 w socket462 znajdz swoja mobo, sciagnij bios i sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...