Estel Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zaraz po liczeniu ramu jak pokazuje informacje o dyskach (przy włączaniu) pokazuje mi sie komunikat: " CPU is unworkable or has been changed, rechect CPU soft menu" i daje nie sie urucamia ale można nacisnąć F1 i wtedy idzie dalej i urucamia sie windows. Procesora nie wymieniałem w biosie wykrywa procesor nrmalnie w windowsie tez nie wyswietla żadny problemów z procesorem. Mój prcecor to pentium 4 2.60 HT mam ustawiona magistrake na 200 a mniżnik na 13. A płyta główna to Abit z IS-7E. Czy ktoś wie dlaczego tak sie robi??mam ten komputer już z rok i jeszcze czegos takiego nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 wejdź do biosu F10 potem Y i powinno być po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estel Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jetsem Ci zajebiście wdzięczny:) ale możesz mi jeszcze powiedzieć dlaczego tak sie robiło i co ja takie zrobiłem ze już działa normalnie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 widocznie bios sie przestawił - może wyłączyłeś kompa w trakcie testu biosu - zinterpretował to jako złe ustwaienia i wrócił do domyślnych po których musisz wejść do biosu i wyjść z zapisem danych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 albo ci bateryjka na mobo pada. wymien ja na nowa kosztuje grosze a proboem juz nie powinien sie pojawic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...