ksiądz Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 cd-rom raz działa a raz nie chce.... co z tym zrobic....???jakgo rozbiore i poskladam to znów działa a za jakis czas historyjka się powtarza... pomocy.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 A czym się niedziałanie objawia - nie wykrywa go, nie pali się dioda, nie wysuwa tacka, czy nie czyta płyt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiądz Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 tacka się wysuwa... wkładasz płyte.. wsuwa się... dioda migocze... a potem gaśnie... i jak chcesz otworzyć zawartość płytki to dostajesz komunikat, że "urządzenie nie jest gotowe" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Hmm. Kiedys mialem podobny problem z Win Xp. Raz cd-rom czytalplyty a raz wogle nie widzialo nic na krązku. Niezaleznie jaki naped by to byl. Czy cd-rom czy nagrywarka. Pomagalo wylogowanie sie albo restart systemu. Winnna byla chyba instalka windowsa. Mialem jakas felerna chyba.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Podejrzewałbym sterowniki. Śmieszna może sprawa, ale u mnie było tak z flopem - pod DOSem czytał zawsze, a pod windą co 3 raz. A zaczęło się to od przełożenia dysku do innego kompa - wgrały się inne sterowniki od mobo i coś się pokopało. Po reinstalacji jak ręką odjął. Oczywiście może to też być kabelek :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 A ile ma lat ten Cd-rom? Moze już się skonczył i tylko zdycha... ;) Pora na nowy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksiądz Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 z tego co pamiętam to chyba wyprodukowany w 2000 CTX jak mnie pamięć nie zawodzi w jedym kompie nagle przestał działać wiec postanowiłem sprawdzić czy w innym będzie to samo... i bylo tak samo:( rozebralem go... popatrzyłem.. poskłądałem do kupy i jak na razie działa ale jak znam życie to za kilka dni sytuacja się powtórzy wziąłęm go kilka dni temu od kumpla bo braciak potrzebował więc jest to cd-rom urzywany i nie wiem czy od bardzo dawna tak ma czy tylko u niego tak się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No to czeka cie zakup nowego. Pociesz sie tym ze teraz te urzadzenia sa tanie jak barszc. Za 49zł masz LG 52x z 2 letnia gwarancja. Uzywanego na allegro mozna kupic za 20-30zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...