Skocz do zawartości
forest kila zbila

Gold Memory - Interpretacja Wyników

Rekomendowane odpowiedzi

heja

Mam pewne problemy ze stabilnością. Przy fsb 220-227 pod windowsem wszystko zasówa okej, seti lata całą dobę jak i kilka innych progsów ;) problem zaczyna się przy 3d.. marki migają oknem lub wyskakują do pulpitu podobnie jak gry, ciężkich zwisów nie ma - jest tylko problem z 3d i to niezależnie czy na karcie oc czy bez oc... są problemy z prime - sypie się po 1-20minutach

wzw z tym - jak domyślałem się - sypią pamięci. zapuściłem goldmemory (szerłerek z www z iso cd) i po chwili zobaczyłem masę errorów (zaczynają się przy ~34% w teście chyba #133) i leci ich pare tysięcy... timingi nie mają różnicy - 2,5 3 3 t1 czy 3 4 4 t2 to samo,,, obniżyłem fsb no 217 i wszystko lata 2,5 3 3 t1..

przechodze do pytania - czy gold memory znalazł niestabilność pamięci czy raczej problem jest z kontrolerem na płycie?? nie proszę o wróżby ale o jakieś sugestie podparte doświadczeniem najlepie w możliwie zbliżonej sytuacji.. logika nakazuje mi sądzić że problem nie leży po stronie pamięci ale... nic nie sugeruję.. ;)

jeśli się okaże że nie wyrabia płyta - no cóż czas zbierać na dfi ;) ale średnio mi się to podoba ze wzgl na $$ ;)

za kilka dni pożyczę od kumpla sprawdzone oczetki pc3200 które to latają przy takich fsb z palcem w .. ;) wtedy powinno się sporo rozjaśnić - ale t za kilka dni...

konfig - a7v880, barton 2500+ (selekcjonowany do 3200+ 1,,425v baj rapra i latający na wszelkich szynach @ 1,65v ;) do testów podniesione n 1,7-1,8 ale nie robi to różnicy), chłodzenie nie jest problemem - zalman 7000alcu i as5, temp poniżej 50*C load, pamątki to kingmaxy pc4000 2x256mb w dualu,,

bede wdzięczny za wszelkie sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

forest: sprawdz na tych oczkach i bedziesz wiedzial wszystko narazie mozesz sprobowac je puscic w singlu moze tu jest cos nie tak.

a ja podpinam sie do pytania.co z takim czyms robic.fsb 215-220 i 3dmarki migaja wszystko osobno jest dobre hynixy chodza przy fsb250 z tym napieciem ktore maja.procek z plyta nawet tego nie zauwaza a grafa na standardowych ustawieniach.tyle ze u mnie jest superstabilny prime inne cpu burny hotcputestery itd.

czy grafa moze wariowac przy agp 86mhz? widzialem takie dla ktorych 100 nie bylo problemem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi