THORGAL Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Sprzet jak w podpisie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 Sprzet jak w podpisie... Nie wiem czy sie zgrywasz ,ale chyba powienienes wiedziec jak masz krecic takiego proca ;) bo na forum troche siedzisz. Wiadomo ze najlepsza metoda to odblokowac mnoznik ( po czym zmniejszyc go ) i zapodac duze FSB od 166 zaczynajac . Jezeli nie masz ochoty na zamolowywanie mostkow to pozostaje zwkszanie FSB do momentu az zaczna sie problemy . Jezeli chodzi o Vcore to podnies go dopiero jak pojawia sie pierwsze klopoty ( nie ma sensu zwiekszac go odrazu ) . Do tego zwiekszaj taktowanie stopniowo , wchodzac do systemu i puszczajac jakiegos testa . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Sprzet jak w podpisie... Nie wiem czy sie zgrywasz ,ale chyba powienienes wiedziec jak masz krecic takiego proca ;) bo na forum troche siedzisz. Wiadomo ze najlepsza metoda to odblokowac mnoznik ( po czym zmniejszyc go ) i zapodac duze FSB od 166 zaczynajac . Jezeli nie masz ochoty na zamolowywanie mostkow to pozostaje zwkszanie FSB do momentu az zaczna sie problemy . Jezeli chodzi o Vcore to podnies go dopiero jak pojawia sie pierwsze klopoty ( nie ma sensu zwiekszac go odrazu ) . Do tego zwiekszaj taktowanie stopniowo , wchodzac do systemu i puszczajac jakiegos testa . No tak tak, raczej powinienem sie zapytac na ile maksymalnie moge go wykrecic, bo na razie cieszy mnie to co mam na sucho ale wiem ze to dlugo nie potrwa i za dzien dwa zaczne windowac moze ktos ma podobny config ? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Mysle ze spokojnie cos koło 2100+ wyciągniesz... ja na ECSie wyciągam... :P ale mam troszeczke szybszy procek... ale i tak niechce działac na 166 :(.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 za dzien dwa zaczne windowac windowac tzn. otwierac okna ? :):):) Hehe. Czemu nie wejdziesz do biosa. Zobacz ile da sie podniesc magistrale aby komp odpalil POST. Potem podnies troche napiecie. Nie wiadomo jak pomoc takim :roll: Nie ma to jak sobie pogrzebac w biosiku i samemu wyczaic mozliwosci sprzetu. A odblokowanie mnoznika na XP to juz chyba kazde dziecko wie bedac na forum chocby z tydzien (milion postow juz chyba bylo na ten temat). Moim zdaniem te FSB 145-150 bez klopotu musi byc bez odblokowywania mnoznika. Jak nie bedzie to sie zatroszcz o chlodzenie, vcore, itd, itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 za dzien dwa zaczne windowac windowac tzn. otwierac okna ? :):):) Hehe. Czemu nie wejdziesz do biosa. Zobacz ile da sie podniesc magistrale aby komp odpalil POST. Potem podnies troche napiecie. Nie wiadomo jak pomoc takim :roll: Nie ma to jak sobie pogrzebac w biosiku i samemu wyczaic mozliwosci sprzetu. A odblokowanie mnoznika na XP to juz chyba kazde dziecko wie bedac na forum chocby z tydzien (milion postow juz chyba bylo na ten temat). Moim zdaniem te FSB 145-150 bez klopotu musi byc bez odblokowywania mnoznika. Jak nie bedzie to sie zatroszcz o chlodzenie, vcore, itd, itd. No to sobie krece pamiatki proca i grafe i juz doszedlem do 2000+ a w SiSoft Sandrze 2002 zabraklo mi skali :twisted: :twisted: :twisted: krece sobie dalej :wink: hmm...ustawic Cas Latency na 1,5 przy Kingstonach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...