domel.fm Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Wiec DTemp mi pokazuje jak nic nie robie to ok 41 st a jak juz cos robie to nawet 53 st . Dokladnie to jak skanuje dysk programem antywirusowym awast to pokazuje mi sie taka temperaturka. I niewiem czy ona jest bezpieczna dla mojego dysku. Dysk ma 8 mb bufor i jest na s-ata. Wogle to jakie są dopuszczalne temperatury pracy dysku.??? Pozdro all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 jak masz slabe chlodzenie w obudowie lub w ogole brak to tak niestety jest.... w mojej budzie, an dyski twarde dmucha wiatraczek 80 mm, zalman i mam temp. 21-28 st. C w zwyklych obudowach, ciasnych, goracych moze osiagac do 55 st. C jest to w zasadzie bezpieczne :) maxtory sie grzeja, w koncu maja super wydajnosc. Jednak zywotnosc dysku n tym traci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel.fm Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 DZIEKI ZA ODPOWIEDZ Niedlugo dostanie chlodzenie wodne i wtedy juz nie powinno byc problemu ale puki co to jest ... i przy okazji go wtedy wycisze i bedzie git.. jedyny słyszalny element w moim kompie nieliczaz chiefteca 120mm fan ultra slient ale jest cichszy niz dysk.. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość freddy9 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 u mnie maxtor 6B200M nie jest nawet letni w dotyku. Temperatura wacha sie 26-28 stopni. Czujnik temperatury mam oddzielny ktory przykleilem od spodu do odlewanej obudowy dysku. Tez zalezy czy masz przykrecony bezposrednio do metalowej obudowy komputera czy np. w jakichs plastikowych uchwytach. Gdy styka sie z obudowa to cieplo bardzo szybko jest odbierane przez jej metalowe scianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...