takesi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Witam Posiadam wiatraczek AC został zamontowany w obudowie, posiada regulację predkości ( 1000-2500RPM ) mam taki mały problem bo jest to mój 1 dodatkowy wiatraczek :) : - bios widzi że RPM ustawine jest na 1600 chcę troche podwyższyć i nie wiem jak to zrobić :/ w Biosie szukałem i nie mogłem znaleść tego, może trzeba podwyzszyc napiecie sam nie wiem Prosze o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zapewne ma regulacje w zaleznosci od temperatury (jezeli nie widzisz zadnego dod. pokretła) ;) Powinienen byc termometr - male, zielone cos na kabelku :P Jezeli chcesz aby krecił sie na maxa to po prostu go odetnij i połacz 2 kabelki na ktorych był przymocowany :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Jest tam coś takeigo zielonego przy wiatraczku :) , lecz ja chcę tylko w biosie się pobawić i zmienić obroty ( max mocy 0.13A ) może coś z napięciem trzeba przestawić nie wiem gdzie :/ a moze jakiś program jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 do regulacji mozesz uzyc programu speedfan (o ile twoja mobo obsługuje) ale nie zwiekszysz nim ponad 100% :D - to juz taka cecha twojego wiatraka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informatoł Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Jest tam coś takeigo zielonego przy wiatraczku to zielone to czujnik temperatury i czego byś wiatraczkowi nie podał to i tak na końcu "zadecyduje" ten czujnik. Arctic przy 20 stopniach to nawet nie rusza a jest podpięty pod "pełne" 12V. To zielone coś tak działa. Jak arctic wystartuje to na początku ma 300-600 obr (dużo płyt głównych podnosi wtedy alaram że wentyla pada) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...