ziutek05 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 witam,mam male pytanko,czym moge sprawdzic predkosc pci/agp poniewaz podkrecilem procek semprona 2200+ na 1,8 Ghz FSB ze 166 na 200 ale nie wiem czy jest to zdrowe dla reszty,slyszalem ze plyta nie ma blokady ,prawda?? czym to sprawdzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ta płyta nie ma blokady dzielników pci/agp. Przełączają się one przy określonych fsb. Przy fsb 200MHz i większych dzielnik pci przełącza się na 1/6, a więc taktowanie pci wynosi 33MHz (standard). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek05 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 ok ,czyli spokojnie moge go podkrecic jeszcze troche? ile wynosi "bezpieczne" dla tej plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ile ludzi tyle zdań, ale dla mnie "bezpieczne" taktowanie pci to 35MHz, czyli w Twoim wypadku fsb około 210MHz. Nie zmienia to faktu, że niektórzy jadą na pci 38MHz, albo i większym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...