emge Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 potrzebuje dodatkowego kontrolera - tylko nie wiem czym warto sie zainteresowac. do tej pory korzystalem z Leadteka na ukladzie CMD i nie byl to najszczesliwszy wybor. na co powinienem zwrocic uwage i jakie uklady sa najlepsze. promise, silicon image - inne? czy jest roznica miedzy 100 a 133 czy warto zawracac sobie tym glowe. acha kiedys slyszalem o problemach miedzy ata133 a via. jak bedzie sie to mialo do chipsetu KT333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ja osobiście jestem zadowolony z Zoltrixa - są lepsze itp , ale tego dałem 125 zeta i chodzi the best . Masz link i poczytaj... http://www.zoltrix.com/products/access/8PCZXUD133.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja tez jestem zainteresowany poniewaz mam dysk na ATA100 a plyta moja obsluguje tylko ATA66 czy jest duza roznica miedzy 100 a 66 czy niewarto sobie glowy zawracac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Kostak>> ok. tylko nie wiem czy on mi sie z vija nie pogryzie :twisted: kiedys sie duzo o tym mowilo zdecydowalbym sie na niego od razu bo na allegro akcja z nim wlasnie za jakies 4godz. dobiega - szkoda tylko ze nie masz doswiadczenia z amd+via - to dopiero by mnie przekonalo[/b] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Masz APOGEE pod XP , czyli albo kt266 albo kt333. Ja , coprawda pod Pentium 4 , ale też mam VIA - najpierw miałem Solteka 85DRV4 a teraz Solteka 85ERV (kt400) . Ani w jednym , ani w drugim wypadku nie miałem żadnych problemów . Owszem , są lepsze szprzęty od Zoltrixa , ale jego cena i możliwości są dla mnie najkorzystniejsze . Faktem jest , że ustawiając tryb pracy na RAID 0 zyskuje się trochę na szybkości - mam dyski ATA100 (2x Barracuda IV) - test 3DMark2001SE wykazał ciut ponad 500 punktów różnicy (w skali ogólnej 12600 3DMarków) między pracą RAID 0 , a normalnie (IDE ATA100) . Subiektywne odczucie - jest lepiej . Zbieram kasę na drugie 2 Barracudy i przejdę na RAID 0+1 - będzie i szybkość i bezpieczeństwo danych . Aha , z biosem też żadnych problemów - zero aktualizacji itp... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 zapomniałem : Sisoft Sandra - nie zprawdzałem , ale podejrzewam , że różnica będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 to mowisz ze brac? cena jest 99,00zl za wersje pudelkowa tak sie zastanawiam - w sumie mi sie nie spieszy ale to chyba dobra cena? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 bierz - ja za pudełko dałem pół roku temu 124,90 PLN... A chodzi fajniście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ale wlasnie na WP.pl (ws.pl) znalazlem kontroler na promisie ATA-133 cena niewiele wieksza - 134zl. badz tu czlowieku madry. RAID w sumie mi nie potrzebny - a tamto jest Promise - w dodatku nowe i na gwarancji, tylko ze producent jest noname. a to mam zagwozdke :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 do konca aukcji zostala jeszcze jakas godzina - ludziska podpowiedzcie w co sie pchac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATZ Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ja tez jestem zainteresowany poniewaz mam dysk na ATA100 a plyta moja obsluguje tylko ATA66 czy jest duza roznica miedzy 100 a 66 czy niewarto sobie glowy zawracac?To jest chyba logiczne. Ata 66 to (teoretycznie) 66mb/s a 100 to 100mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Podlacze sie do topicu :) Jaki kontroler ATA 66, warto kupic ? MoBo Epox8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 ja tylo z wlasnego doswiadczenia moge odradzic kontolery z chipem CMD :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Qrcze, nikt wiecej nie ma kotroleroow ??? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 reed>> ja jednak skusilem sie na tego zoltrix'a, jak przyjdzie to go przetestuje - jakby co wroci na allegro 8) klienci byli wiec chyba nie bedzie zle. swija droga kontrolera 66 chyba nie znajdziesz - bardzo krotko byly integrowane z plytami uklady HighPoint'a - ale potem te same uklady praowaly na 100tce - np. ABIT. inwestuj od razu w kontroler ATA100. ja do tej 133ki podchodze z pewna doza niesmialosci - ale jak ja sprawdze to z pewnoscia podziele sie wrazeniami. ten kontroler CMD ktory mialem byl w zasadzie dobry - ale mial jedna wade ktora mnie wyprowadzala z rownowagi. nigdy nie bylo wiadomo kiedy to sie stanie i dlaczego tak sie dzieje. poprostu kontroler bardzo czesto lubil sie znajdowac w systemie. odpalasz raz kompa wszystko gra - odpalasz nastepny raz - "system znalazl nowe urzadzenie i instaluje dla niego sterowniki" i reset - i tak do bolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 thx emge sproobuje z tym ATA 100 , moze na Allegro cos zassam ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Prosze o opinie na temat takich kontrolerkow : KONTROLER Stlab ATA-100 Nowy(!) kontroler ATA133 ST-LAB z BIOS-em zbudowany na układzie Silicon Image Sil0680. Możliwość startowania systemu z dysku podłączonego do kontrolera. Produkt firmy Sunrich Technology wytwarzającej produkty pod marką ST-Lab PARAMETRY TECHNICZNE KONTROLERA: # Układ Silicon Image Sil0680 # BIOS # Dwa złącza U-ATA133 master i slave Kompatybilny ze standardami: - ATAPI, IDE, EIDE/Fast ATA-2, Ultra ATA/33, 66, 100, 133. - specyfikacja PCI rev.2.2 - "Plug & Play" # Max.transfer 133MB/sec # Interfejs PCI 32-bit 33MHz # Obsługa RAID 0 (striped), RAID 1 (mirrored), RAID 0+1 (mirrored-striped) Kontroler ULTRA ATA 100 PROMISE TX2 Kontroler Winfast Leadtek ATA100 RAID PCI THX za szybkie "doradztwo" :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 co do st-lab'ow to bylbym ostrozny. to lezy wszedzie nawet u mnie po sklepach - jest tanie. dla mnie jakies takie podpadajace. :!: ALE :!: ten PROMISE - licytuj go bez zastanowienia. gdyby nie szedl do mnie tamten zoltrix to bym tego promise'a nie oddal. to sprzet naprawde HighEnd - w dodatku za ta cene. jesli nie jest uszkodzony to bedzie zaEBisty sprzet dla ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2002 A co powiecie na takie kotrolerki i ich ceny ? Warto ktorys z nich ? Za Promisa gosc chce 100 zl :? Kontrolery TEKRAM SCSI DC-315U (BEZ BIOSU) 112.00 KONTROLER TEKRAM DC-395UW PCI UWSCSI KIT 289.00 KONTROLER TEKRAM DC-1394W FIREWIRE 157.00 KONTR.INNOVISION ATA100 75.00 KONTR.INNOVISION ATA100 RAID (RAID O,1) 92.00 KONTR.INNOVISION ATA133 RAID (RAID O,1) 119.00 KONTR.INNOVISION FIRE WIRE IEE 1394 82.00 KONTR.INNOVISION USB 2.0 4 PORTS 71.00 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...