Skocz do zawartości
marcin_gda

Jakie Chlodzenie Do 9800 Pro ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chce zamienic standardowe chlodzenie radeona 9800 pro na jakies bardziej wydajne i bardziej ciche.W oko wpadly mi: Zalman ZM 80D-HP,Thermaltake Giant III eXtreme,VF700-AlCu.Ten pierwszy prezentyje sie calkiem niezle, jednak slyszalem ze chlodzi nienajlepiej, ostatniego zas jeszcze nie ma w sprzedazy.

Bylbym wdzieczny jesli ktos polecilby mi ktorys z nich, lub tez polecil jakis inny, moze ktorys z silencer'ow.

Dziekuje z gory za pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez polecil jakis inny, moze ktorys z silencer'ow.

Witam !

Ja mma radeona 9800PRO(R360) mod na XT i mam założone to oto chłodzenie

ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3

spisuje sie bardzo dobrze jest bardzo ciche :) z czystym sumieniem moge je polecic.

i jeśli masz na karcie graficznej 256MB DDR;ow to mozesz tez zalozyć :

ATI Silencer 3: ATI 9800XT (chłodzenie ramu)

a jeśli 128MB

ATI Silencer 1: ATI 9500 - 9700 (SE, Pro, XT) ATI 9800 (SE, Pro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm a co chcesz z ta karta robic, na ile krecic bo jak lekko to nie ma co zmieniac, zaj jak przerobka na wyzszy model to hmm ja polecil bym bequaiet polar freezer bez zadnego wiatrako czyli bezglosny, zawsze mozna wyciac dziure w budzie na 80mm na grafe, ale on sam zabiera 90W ciepla i kosztuje jakiej 119 zl , ja wiem ze jak uzbieram to nabede :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi