marcin_gda Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Witam. Chce zamienic standardowe chlodzenie radeona 9800 pro na jakies bardziej wydajne i bardziej ciche.W oko wpadly mi: Zalman ZM 80D-HP,Thermaltake Giant III eXtreme,VF700-AlCu.Ten pierwszy prezentyje sie calkiem niezle, jednak slyszalem ze chlodzi nienajlepiej, ostatniego zas jeszcze nie ma w sprzedazy. Bylbym wdzieczny jesli ktos polecilby mi ktorys z nich, lub tez polecil jakis inny, moze ktorys z silencer'ow. Dziekuje z gory za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 tez polecil jakis inny, moze ktorys z silencer'ow. Witam ! Ja mma radeona 9800PRO(R360) mod na XT i mam założone to oto chłodzenie ARCTIC COOLING VGA Silencer+DHES SystemSILENT REV3 spisuje sie bardzo dobrze jest bardzo ciche :) z czystym sumieniem moge je polecic. i jeśli masz na karcie graficznej 256MB DDR;ow to mozesz tez zalozyć : ATI Silencer 3: ATI 9800XT (chłodzenie ramu) a jeśli 128MB ATI Silencer 1: ATI 9500 - 9700 (SE, Pro, XT) ATI 9800 (SE, Pro) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 hmm a co chcesz z ta karta robic, na ile krecic bo jak lekko to nie ma co zmieniac, zaj jak przerobka na wyzszy model to hmm ja polecil bym bequaiet polar freezer bez zadnego wiatrako czyli bezglosny, zawsze mozna wyciac dziure w budzie na 80mm na grafe, ale on sam zabiera 90W ciepla i kosztuje jakiej 119 zl , ja wiem ze jak uzbieram to nabede :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Jesli nie bedziesz krecil i chcesz cisze- bierz zalamna zm80 Jesli krecisz i ma byc cicho-bierz zm80+wentylek lub zalmana v700. V700 widzialem juz na Allegro. Albo szukaj go na www.discotech.waw.pl O TT nie wypowiadam sie bo go nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...