SpeeDyLOCO Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Mój znajomy zakupił sobie modem/switch ADSL Asmax Ar-804u. Postanowił sobie zaktualizować firmware, ale cos poszlo nie tak i podczas aktualizacji - wedłóg niego coś się zawiesiło i aktualizacja nie ukończyła się, więc - odłaczył zasilanie. Wiadomo firmware jest uszkodzony i trzeba go wgrać na nowo. Znalazłem więc sposób aby przywrócić uszkodzony soft - na stronie Asmaxa znalazłem plik o nazwie "Instrukcja aktualizacji firmware’u w routerze Ar-804u poprzez USB". Wykonałem polecenia instrukcji: 1. Zrobiłem dyskietke startową win 98 2. Zgrałem firmware(4.1.0.13), rozpakowałem i nagralem na cd-rw 3. Otworzyłem obudowe modemu i włozylem w oznaczone miejsce zworke 4. Uruchomiłem kompa w trybie msdos z podłaczonym modemem pod port USB i zasilaniem zewnętrznym Wpisałem komende rm_usb.bat nacisnąłem enter i na ekranie uwidocznił się komunikat iż nie znaleziono żadnego użadzenia usb prosze podlaczyc i spróbować poniwnie(czy cos w tym stylu). Obydwie diody - usb i zasilanie - paliły się tak jak opisano to w instrukcji. Czy ktos ma pojęcie jak ten problem rozwiązać :/ ??? Z góry dziękuje za udzieloną mi pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...