Skocz do zawartości
wad

Który Wentylator?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Gigabit 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD

benchmark

czy

THERMALRIGHT SLK 900A Z WENTYLATOREM YS-TECH 92mm

Angela

Jaki byście wybrali. Mam durona 1800 zależy mi głównie na ciszy i w mniejszym stopniu na wydajnośći. Mam obecnie Titana a temperatura podkręconego durona do 2000 wynosi od 45-51 stopni ( ale to kosiarka do trawy). Dla ścisłośći bawie się raczej programami graficznymi niż gram,

no ale też gram :D

Jeśli chodzi o pierwszy Gigabit to taniej wychodzi , a na benchmark zebrał bardzo dobrą opinie. No i jest sprawdzona konstrukcja. Ludziska kupują go chętnie. Cięszko go dostać.

THERMALRIGHT SLK 900A tego zaleta jest mianowicie to że jak wiatrak siądzie to mogę bezproblemów go wymienić. A tutaj są opinie podzielone.Ale w testach Tweak dostał dobrą ocene.

Ale dla mnie testy nie zawsze są takie oczywiste wole opinie tych którzy mieli do czynienia z tymi wentylatorami.

Dodam żę w przyszłości będe zmieniać procki na szybsze. Nie planuje przesiadki na platforme 64bitową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Recenzje gigabajta na benchmark.pl wygladaja, ze tak powiem na kupione, wiec nie warto go brac. Ogolnie to uwazam ze nie warto gigabajta coolerow brac, przereklamowane :)

1217197[/snapback]

true, true

mieliśmy je w rękach - i jedyne co mają fajnego to design - no ale nie o to przecież tylko chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pomyśl o pentagramach, ew. sprawdzony zalman 7000alcu - u mnie przy minimalnych obrotach ciągie axp @ 2380-2450MHz przy temp nie przekraczających 50*c,, procek jedzie na std vcore

gigabyte odpada na starcie bo to qpa ;) poczytaj test kulerów na tweaku - dowiesz się dużo,, twoj procek nie potrzebuje super chlodzenia, myśle że pentek 80 cu na rozsądnie niskich obrotach starczy w zupełności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja także posiadam wspomniany wyżej radiatorek i przy wentylatorze typu coś qoltec qf9225 92x92x25 18dB 27CFM za 23 zeta spisuje sie całkiem nieźle. W porównaniu do GlacialTecha Igloo 2470 Light, na którym normą było 58-59 stopni bez kręcenia, a na Thermalrightcie mam tylko 47 stopni po lekkim podkręceniu z 2500@3200 swojego Barthona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć.

Gigabit 3D Cooler Ultra Super Silent GH-PCU31-SD

1217194[/snapback]

Czesc

Ja polecił bym CI fajny cooler GlacialTecha, Igloo 2470 Termal Control, sam mam taki i swietnie u mnie sie spisuje. Na Bartonie 2500XP mam 42 stopnie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi