Bazyli Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Dzisiaj rozkrecilem cooler i wyczyscilem ladnie radiator po czym zabraklem sie za wentyl. Z zachowaniem nalezytej przecyzji i ostroznosci rozmontowalem wszystko. Wyczysciłem, naoliwilem i poskladalem do kupy spowrotem i zonk..... wentylator wydobywal z siebie odglosy jaby mielil lozysko (wykompalem je w oleju), po jakims czasie czestotliwosc tych chrobotan zmalala ale nadal wystepuja co jakis czas. Co moglem zrobic zle? Czy moge jakos to poproawic? Teoretycznie wentyl jest do kwietnia 2005 na gwarancji.... Dziwna sprawa. Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ej no fachowcy. :) V-mody roobicie a z lozyskiem nie dacie sobie rady? Pomozcie jakas sugestia co to moze byc albo co zrobic zeby usunac usterke. Aloha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cho-marek Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Wbrew opiniom ani olej ani WD40 nie nadaje się do smarowania wentylatorków (wiem z doświadczenia). Zaczynają szurać. Można uratować je zwyczajnym smarem. U mnie pomogło na wentyl z łożyskiem ślizgowym. Z kulkowymi jest inna sprawa. Te lożyska są luźno pasowane izaczynają się obracać w obudowie (lub wałku wirnika) pod wpływen nasmarowania ( mniejsze tarcie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Dzieki :) Podsunoles mi pomysł :) Wcisne tam LT-4 i zobaczymy co bedzie :D Thx 4 help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...