Gość Michał_misiek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Witam. Mam problem, od jakiegoś czasu próbuje przegrywać płyty i pokazuje mi się błąd... "Zapis nie powiódł się" Nagrywarka troche stara 8x max... ale do jakiegoś momentu przegrywała i było wszystko dobrze. Płyty są bardzo dobre, Verbatim.. ale i tak pokazuje się błąd. Czy pomoże coś wyczyszczenie tej nagrywarki?? czy już poprostu jest nie do użytku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rastablasta Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 poprostu sie juz skończyła... jak juz nie bedzie innego wyjscia, to otworz ją, wydmuchaj kurz, przeczysc laser wacikiem nasączonym spyrytusem. moze pomoze btw ile plytek juz nią wypaliles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Witam. Mam problem, od jakiegoś czasu próbuje przegrywać płyty i pokazuje mi się błąd... "Zapis nie powiódł się" Nagrywarka troche stara 8x max... ale do jakiegoś momentu przegrywała i było wszystko dobrze. Płyty są bardzo dobre, Verbatim.. ale i tak pokazuje się błąd. Czy pomoże coś wyczyszczenie tej nagrywarki?? czy już poprostu jest nie do użytku?? 1218690[/snapback] może coś da przeczyszczenie tego szkiełka lasera - jakkowliek wygląda to na końcówkę żywota tej palarki generalnie możesz spróbować rozkręcić i zobaczyć czy nie ma gdzieś pokręteł od regulacji natężenia lasera - jeśli są można pokręcić i powinno działać a swoją drogą to wystawiłem na allegro za 40 zł swoją palarkę 40/12/48, może byłbyś zainteresowany ;) - link to topika tweakowego: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110022 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 poprostu sie juz skończyła... jak juz nie bedzie innego wyjscia, to otworz ją, wydmuchaj kurz, przeczysc laser wacikiem nasączonym spyrytusem. moze pomoze btw ile plytek juz nią wypaliles? 1218725[/snapback] Taka prawda :))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) btw ile plytek juz nią wypaliles? 1218725[/snapback] dużo... Edytowane 15 Stycznia 2005 przez Michał_misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Też mi padła wypalara :? Zrób tak jak ja i zainswestuj w dvdrw :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Też mi padła wypalara :? Zrób tak jak ja i zainswestuj w dvdrw :D 1218772[/snapback] True :) dvdrw to przyszłość(a może nawet teraźniejszość), no chyba ze szybko zostanie wyparte przez jakis inny standard ale raczej wątpie... A co do zapisu to powiem "j.w" no i możnaby płytke czyszczącą spróbować zapodać... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 z tą nagrywarką już chyba nic nie da się zrobić. Gdzieś 30 min temu, tak z niczego chciałem przegrać płyte, oczywiście prędkość zapisu 4x, czekam to 20 min, i co? płytka się nagrała. "Zapisy z prędkością 4x zakończony powodzeniem". Chciałem przegrać drugą, no więc czekam... doszło gdzieś do 80% i niedopełenienie bufora odczytu. "Zapis z prędkością 4x nie powiódł się" Czym to może być spodowodane?Może gdyby wymienić bios w nagrywarce?? pomogło by to coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) ja sie podczepie pod temat mam nagrywarke lg48x24x48 mialem starego wina (xp bez zadnego servis packa) i wszystko dzialalo, moglem nagrywac odtwazac plyty itp. po zainstalowaniu sp2 przy wlozeniu plytki komp zawiesza sie ;o ;o ;o ;o macie moze jakies rady :/ ? update: jak wyjme plytke odpowiednio wczesnie heh to komputer dziala spowrotem normalnie :/ :D Edytowane 15 Stycznia 2005 przez ??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Nagrywarka przegrywa tylko normalnie, jak już ustawie na przegrywanie w locie, to pokazuje się że Zapis z prędkością 8x nie powiódł się. Dlaczego nie da sie przgegrywać w locie?? P.S Mam DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Nagrywarka przegrywa tylko normalnie, jak już ustawie na przegrywanie w locie, to pokazuje się że Zapis z prędkością 8x nie powiódł się. Dlaczego nie da sie przgegrywać w locie?? P.S Mam DVD 1221951[/snapback] nagrywarka nie ma czegoś takiego jak burn-proof lub just link i tyle kup sobie jakąś tanią czterdziestkę http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110022 - i nie dość że będziesz miał burn proof to jeszcze i szybsze nagrywanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 taka historia : zyl dziadek i nagle zmarl. Niestety musisz to polaczyc ze swoja nagrywarka. Co to w ogole za wypalarka jest? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Teac CD-W58E 8x max, jeżeli chodzi o nagrywarke :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Ja mialem troche podobnie..... Mojemu tacie już od dawna nagrwarka nie chciała nagrwać (co prawda nie zawsze) ale do cztania płt bła dobra. Pewnego dnia już kompletnie siadła i nawet nie chciała cztyać płyt. Więc tata przeczyścił laser, ale to nic nie dało. Oddał mi ją, żebym sobie rozkręcił i się pobawił :):) A mi zależało na wypalarce, wię rozkręciłem, naprawiłem kilka drobnych usterek mechanicznych (które tata najwyraźniej zrobił przy przeczyszczaniu) odpaliłem - BIOS widział (połowa sukcesu:) ), gdy Win(Me) się załadował włożyłem płytkę, ale się nie kręciła. (Tak dla jasności - nie zakładałem spowrotem obudowy) Więc popchnąłem płytę palcem -i zaczęła się kręcić!! Sprawdziłem na Nero - nagrywała!! Wiem, że to zupełnie inna sytuacja, ale chciałem Wam pokazać, że sż jeszcze szanse dla starych nagrywarek i nie warto wyrzucać :) P.S: Naprawioną używam od ponad roku bez problemów :) (tylko płytkę muszę zakręcać:) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...