Skocz do zawartości
emge

mod budy: zwykla szyba czy akryl

Rekomendowane odpowiedzi

jedyna znana mi roznica miedzu oboma szybami - zaestawy do pc - jest ich grubosc: zwykla 3mm, akryl 4mm.

czy to wszystko czym sie roznia?

jak jest z wytrzymaloscia tych szyb? czy trzeba na nie uwazac by nie puknac bo sie posypie - pleksa mi nie peknie ale za to sie bardzo rysuje.

jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szyba szklana jest bezkonkurencyjna, plexa czy aryl sie rysuja, jak tylko przetrzesz szmatka od razu robia sie ryski ktore z czasem robia sie coraz gestsze i brzydko to wyglada, dlaczego szyba 3 mm?, ja mam teraz szybe 4mm i jest przeciwpancerna, przeciez nikt nie kaze wybijac jej mlotkiem prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szyba szklana jest bezkonkurencyjna, plexa czy aryl sie rysuja, jak tylko przetrzesz szmatka od razu robia sie ryski ktore z czasem robia sie coraz gestsze i brzydko to wyglada, dlaczego szyba 3 mm?, ja mam teraz szybe 4mm i jest przeciwpancerna, przeciez nikt nie kaze wybijac jej mlotkiem prawda?

gdzie kupiles swoja szybe? i skad masz pewnosc ze jest taka twarda - czy to gwarancja sprzedawcy - czy moze sam kombinowales szybe we wlasnym zakresie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji, znacie jakies sklepy w necie ktore sprzedaja obudowy z szybami ? Niechce kupowac (nie jestem zwolenikiem szybki w kompie) chce sie zorientowac jak to cenowo wyglada.

imho kupowanie budy z szyba w necie nie ma sensu, 1. drogo, 2. cala radoscz parcy ucieka, idzie sie do szklarza ktory za grosze robi praktycznie dowolny (!) ksztalt i tyle, dodtakowo kupuje sie ladna usczeleczke i jest super, pozostaje jescze tylko akcja wyzynara ktora jst najfajniejsza czescia tej zabawy hehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie kupiles swoja szybe? i skad masz pewnosc ze jest taka twarda - czy to gwarancja sprzedawcy - czy moze sam kombinowales szybe we wlasnym zakresie?

szklarz szklarz i jescze raz szklarz, nie mam zadnej gwarancji bo to normalna szyba, ale 4mm jst na tyle mocna ze wytrzumuje delikatne walenie glowa ;), to jest naprawde kawal szkla, poza tym wycialem otwor maxymalnie na styk i nic mi nie lata i jest bardzo sztywno, btw jak ktos w wawie ma dobra cyfrowke (2 megapiksele) to moglby do mnie wpasc zrobic zdjecia mojej zmodowanej budki bo nie mam skad dobrej cyfrowki wziac, jak cos to priv, zgrzewka bronxa w rewanzu sie znajdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho kupowanie budy z szyba w necie nie ma sensu, 1. drogo, 2. cala radoscz parcy ucieka, idzie sie do szklarza ktory za grosze robi praktycznie dowolny (!) ksztalt i tyle, dodtakowo kupuje sie ladna usczeleczke i jest super, pozostaje jescze tylko akcja wyzynara ktora jst najfajniejsza czescia tej zabawy hehehe

Prosze czytaj dokladnie co pisze. Napisalem ze nie bede kupowal, chce sie zorientowac w cenach a czemu to juz moja tajemnica :>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka uszczelke zastosowales ? (i skad / link ?)

wzialem usczelke od chlopakow z http://www.overclocking.com.pl/cgibin/shop

maja tez fajne szybki (jak widac zreszta) ktore dobrze pokazuja mozliwosci tej usczelki, ale szybke zrobilbym u szklarza jednak, chociaz ceny tych szyb u nich sa relatywnie przystepne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze czytaj dokladnie co pisze. Napisalem ze nie bede kupowal, chce sie zorientowac w cenach a czemu to juz moja tajemnica :>>

czytam dokladnie ale wychodze o krok naprzod z odpowiedzia, ceny sa juz w miare normalne, sczegolnie jesli sie wezmie pod uwage stosunek cena /efekt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytam dokladnie ale wychodze o krok naprzod z odpowiedzia, ceny sa juz w miare normalne, sczegolnie jesli sie wezmie pod uwage stosunek cena /efekt

Ok przyjmuje :) Ale jednak wiele osob ma dwie lewe rece, nie maja czasu na przerobki, sa leniwi i ich taka obudowa (oczywiscie w dobrej cenie) moze zainteresowac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok przyjmuje :) Ale jednak wiele osob ma dwie lewe rece, nie maja czasu na przerobki, sa leniwi i ich taka obudowa (oczywiscie w dobrej cenie) moze zainteresowac.

:!: jestem leniwy. ale moze nie az do bolu. chce zrobic mod calego kompa - sam zabieram sie za bloki wodne, sam bede przerabial obudowe - ciecie, giecie i spawanie 8) chce do tego wstawic jeszcze pare mniej lub bardziej praktycznych rzeczy. i wiecie co? poprostu nie chce mi sie juz #%&^$ z szyba. kupie, wstawie i zapomne - a zaoszczedzona energie i nerwy zainwestuje gdzie indziej. z drugiej strony nie bede modernizowal sprzetu caly kwartal. chce poswiecic na to 5 dni urlopu i to ma wystarczyc.

:!: poza tym lenistwo to pozyteczna rzecz. jakby czlowiek nie byl leniwy to by dalej korzystal z liczydla a nie budowal jakiegos pc'ta 8)

8) a to wszystko oczywiscie z humorem 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...