emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 jedyna znana mi roznica miedzu oboma szybami - zaestawy do pc - jest ich grubosc: zwykla 3mm, akryl 4mm. czy to wszystko czym sie roznia? jak jest z wytrzymaloscia tych szyb? czy trzeba na nie uwazac by nie puknac bo sie posypie - pleksa mi nie peknie ale za to sie bardzo rysuje. jakie sa wasze doswiadczenia w tym temacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Nie mam doświadczenia, ale tak na oko plexi jest na pewno bardziej wytrzymała od szkła, przez co bezpieczniejsza - na szkło będziesz musiał bardzo uważać. Poza tym wydaje mi się, że plexi jest łatwiejsza w obróbce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 szyba szklana jest bezkonkurencyjna, plexa czy aryl sie rysuja, jak tylko przetrzesz szmatka od razu robia sie ryski ktore z czasem robia sie coraz gestsze i brzydko to wyglada, dlaczego szyba 3 mm?, ja mam teraz szybe 4mm i jest przeciwpancerna, przeciez nikt nie kaze wybijac jej mlotkiem prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Przy okazji, znacie jakies sklepy w necie ktore sprzedaja obudowy z szybami ? Niechce kupowac (nie jestem zwolenikiem szybki w kompie) chce sie zorientowac jak to cenowo wyglada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 szyba szklana jest bezkonkurencyjna, plexa czy aryl sie rysuja, jak tylko przetrzesz szmatka od razu robia sie ryski ktore z czasem robia sie coraz gestsze i brzydko to wyglada, dlaczego szyba 3 mm?, ja mam teraz szybe 4mm i jest przeciwpancerna, przeciez nikt nie kaze wybijac jej mlotkiem prawda?gdzie kupiles swoja szybe? i skad masz pewnosc ze jest taka twarda - czy to gwarancja sprzedawcy - czy moze sam kombinowales szybe we wlasnym zakresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Przy okazji, znacie jakies sklepy w necie ktore sprzedaja obudowy z szybami ? Niechce kupowac (nie jestem zwolenikiem szybki w kompie) chce sie zorientowac jak to cenowo wyglada. imho kupowanie budy z szyba w necie nie ma sensu, 1. drogo, 2. cala radoscz parcy ucieka, idzie sie do szklarza ktory za grosze robi praktycznie dowolny (!) ksztalt i tyle, dodtakowo kupuje sie ladna usczeleczke i jest super, pozostaje jescze tylko akcja wyzynara ktora jst najfajniejsza czescia tej zabawy hehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 szyba szklana jest bezkonkurencyjna, plexa czy aryl sie rysuja, jak tylko przetrzesz szmatka od razu robia sie ryski ktore z czasem robia sie coraz gestsze i brzydko to wyglada, dlaczego szyba 3 mm?, ja mam teraz szybe 4mm i jest przeciwpancerna, przeciez nikt nie kaze wybijac jej mlotkiem prawda?gdzie kupiles swoja szybe? i skad masz pewnosc ze jest taka twarda - czy to gwarancja sprzedawcy - czy moze sam kombinowales szybe we wlasnym zakresie? szklarz szklarz i jescze raz szklarz, nie mam zadnej gwarancji bo to normalna szyba, ale 4mm jst na tyle mocna ze wytrzumuje delikatne walenie glowa ;), to jest naprawde kawal szkla, poza tym wycialem otwor maxymalnie na styk i nic mi nie lata i jest bardzo sztywno, btw jak ktos w wawie ma dobra cyfrowke (2 megapiksele) to moglby do mnie wpasc zrobic zdjecia mojej zmodowanej budki bo nie mam skad dobrej cyfrowki wziac, jak cos to priv, zgrzewka bronxa w rewanzu sie znajdzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Jaka uszczelke zastosowales ? (i skad / link ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 leniwy jestem - znalazlem sobie mily komplecik na http://www.overclocking.com.pl/ koszt tych 60pln + przesylka jest ok. w zestawie do tego bedzie jeszcze uszczelka. w takim razie poprostu wybiore chyba ta szybe ktora jest grubsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 imho kupowanie budy z szyba w necie nie ma sensu, 1. drogo, 2. cala radoscz parcy ucieka, idzie sie do szklarza ktory za grosze robi praktycznie dowolny (!) ksztalt i tyle, dodtakowo kupuje sie ladna usczeleczke i jest super, pozostaje jescze tylko akcja wyzynara ktora jst najfajniejsza czescia tej zabawy hehehe Prosze czytaj dokladnie co pisze. Napisalem ze nie bede kupowal, chce sie zorientowac w cenach a czemu to juz moja tajemnica :>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Jaka uszczelke zastosowales ? (i skad / link ?) wzialem usczelke od chlopakow z http://www.overclocking.com.pl/cgibin/shop maja tez fajne szybki (jak widac zreszta) ktore dobrze pokazuja mozliwosci tej usczelki, ale szybke zrobilbym u szklarza jednak, chociaz ceny tych szyb u nich sa relatywnie przystepne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 imho kupowanie budy z szyba w necie nie ma sensu, 1. drogo, 2. cala radoscz parcy ucieka, idzie sie do szklarza ktory za grosze robi praktycznie dowolny (!) ksztalt i tyle, dodtakowo kupuje sie ladna usczeleczke i jest super, pozostaje jescze tylko akcja wyzynara ktora jst najfajniejsza czescia tej zabawy hehehe Prosze czytaj dokladnie co pisze. Napisalem ze nie bede kupowal, chce sie zorientowac w cenach a czemu to juz moja tajemnica :>> czytam dokladnie ale wychodze o krok naprzod z odpowiedzia, ceny sa juz w miare normalne, sczegolnie jesli sie wezmie pod uwage stosunek cena /efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 czytam dokladnie ale wychodze o krok naprzod z odpowiedzia, ceny sa juz w miare normalne, sczegolnie jesli sie wezmie pod uwage stosunek cena /efekt Ok przyjmuje :) Ale jednak wiele osob ma dwie lewe rece, nie maja czasu na przerobki, sa leniwi i ich taka obudowa (oczywiscie w dobrej cenie) moze zainteresowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 czytam dokladnie ale wychodze o krok naprzod z odpowiedzia, ceny sa juz w miare normalne, sczegolnie jesli sie wezmie pod uwage stosunek cena /efekt Ok przyjmuje :) Ale jednak wiele osob ma dwie lewe rece, nie maja czasu na przerobki, sa leniwi i ich taka obudowa (oczywiscie w dobrej cenie) moze zainteresowac. :!: jestem leniwy. ale moze nie az do bolu. chce zrobic mod calego kompa - sam zabieram sie za bloki wodne, sam bede przerabial obudowe - ciecie, giecie i spawanie 8) chce do tego wstawic jeszcze pare mniej lub bardziej praktycznych rzeczy. i wiecie co? poprostu nie chce mi sie juz #%&^$ z szyba. kupie, wstawie i zapomne - a zaoszczedzona energie i nerwy zainwestuje gdzie indziej. z drugiej strony nie bede modernizowal sprzetu caly kwartal. chce poswiecic na to 5 dni urlopu i to ma wystarczyc. :!: poza tym lenistwo to pozyteczna rzecz. jakby czlowiek nie byl leniwy to by dalej korzystal z liczydla a nie budowal jakiegos pc'ta 8) 8) a to wszystko oczywiscie z humorem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...