Skocz do zawartości
Remik

Do uzytkownikow RADEOM 9000 O/C

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pisałem wczesniej mam Radeom 9000 "GIGABYTE" i mialem klopoty z jej podkreceniem ( programy niebardzo wspolpracowaly).

Po sciagnieci nowego PowerStripa z lin na stronie "Tweak" okazalo sie ze ten wspolpracuje i ze moge krecic .

Ale ???? po podkreceniu z 200mem/250core na 245mem/300core

przyrost wydajnosci jest ŻADEN !!! moze 0.05%.

Widac ze karta sie jednak podkrecila bo przy pamieciach 255mhz DDR wywale bledy w 3DMAKK 2001SE.

I teraz czym to jest spowodowane ze brak jakich kolwiek efektow podkecania ??? ( probowalem tez inne ustawienia).

Moze to ze tu chip/pamiec dziala asynchronicznie niz w wersi PRO /275/275 ?? moze zmiana czy edycja biosu cos pomoze.

Bo zastanawiam sie nad pozbyciem sie tej karty na rzecz wersi PRO.

Jak jest u was sprawdzcie .

Acha ostatni test na 2.720 Mhz i Radeon domyslnie 200/250 W 3DMARK 2001SE ---7552 .( w win 98)

Remik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem przed chwila u znajomego chcialem wymienic na test swojego GIGABYTE RADEON 9000 na jego GIGABYTE RADEON 9000 PRO !!!!.

Ale niestety nic z tego ????? jego plyta to EPOX 8KTA3 NA VIA 133A i niestety moja karta na tej plycie nieodpala ( sprawdzane wielokrotnie kasowany bios itp.) myslalem ze karta uszkodzona ale u mnie OK.

Acha na 9000 sa dwa przelaczniki PAL/NTSC i jakies " FIX ON" na 9000 PRO tego niet ??.

Ztym "FIX ON" tez probowalem u niego ale nieodpalala.

Teraz okazalo sie u mnie ze te "FIX ON" jesli ustawione wykrywa druga karte " RADEON 9000 SERIES SECONDARY" na 9000 pro jest tak zawsze.

To chyba obsluga drugiego wyjscia dla LCD ktory w 9000 wycieli ale poco zworka ??

Remik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakos nie mialem problemow z kreceniem swojego Sapphire Radaeon 9000 Atlantis Pro PowerStripem. Wszystko poszlo bez zadnego bolu na 300/600 MHz, na standardowym chlodzeniu, w zanadrzu mam CrystalOrba i powinienem wyciagnac wiecej z samego jadra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATi zafundowała użytkownikom blokade na O/C w BIOSach. Nie ma możliwości zmiany taktowania tych kart. Podobnie jak w Radeonach 9500Pro/9700. Ale mądre głowy już sobie z tym poradziły. Narazie tylko dla 9500Pro/9700, ale myślę, że to zadziała analogicznie w Radeonie 9000 :)

http://twojepc.pl/news_wiecej.php?id=3854&...130316d4b8f6e73

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...