Tahion Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Mam taki problem , kupilem nagzrewnice w calkiem fajnym stanie i wogole , byla oczywiscie z orginalnymi koncami z poloneza , czyli jedno wyjscie normalna ruraka a drogie takie z zaworem czy jak to nazwac , wkazdym razie z mechanizmem ktory zamyka i otwiera przeplyw i teraz pytanie , czy ma znaczenia ktora rorka bedzie wplywac woda a ktora wyplywac , dokladnie nie wiem jak jest tam porobiony uklad kanalow w takiech nagrzewnicy , i czy podlaczajac do nie tej rurki co trzeba czy nie bede mial efektu ze woda nie oplywa nagrzewnicy wydaje mi sie ze tam jest to zrobione tak ze jest zbiornik po jednej i po drogiej stronie i polonczone sa one tymi rurkami malymi na ktorych sa finy. Moge sie mylic moze to jest jedna wielka polaczaona rurka , ale wydaje mi sie ze sa one "nie zalezne" i wtedy by moglo by to miec znacznie do ktorego , Bardzo bym prosil o uświadomienie mnie jak to wyglada i wogole , jestem poczatkujacym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Nie ma znaczenia w którą stronę popłynie woda. Jednak sugeruję Ci pozbycie się tego zaworka- on jest z aluminium a duet miedź + aluminum w układzie WC = korozja. Ewentualnie zastosuj Copal lub podobny środek. Zamiast tego zaworka wlutuj/wklej kolanko miedziane. To tyle- w skrócie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) Nie ma znaczenia w którą stronę popłynie woda. Jednak sugeruję Ci pozbycie się tego zaworka- on jest z aluminium a duet miedź + aluminum w układzie WC = korozja. 1219233[/snapback] Moz i sie pozbyc, acz jeszcze zostaje troche stali w srodku ktora i tak powoduje korozje (innego typu ofkors ;])... @Tahion dla rozwiania Twoich watpiliwosci zobacz jak to wyglada pod pokrywami zbiornikow (polonez)... B) Edytowane 15 Stycznia 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...