Skocz do zawartości
mat_zab

CELEK vs ATHLON

Rekomendowane odpowiedzi

po co tyle gadac p4 jest najszybszy na rynku mowa o p4 2,8ghz a jesli chodzi o athlona 1200 vs celeron 1400 to dla meni jest normalen ze athlon jest szybszy i to o wiele wiecej ceche i tym podobnych athlon góra na pewno nad celeronem lol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozemy sie umoowic jutro bodajrze dostane swoja tusl2 celek tulipan od 2 tygodni lezy na biurkoo podajcie jakie testy mam zrobic przy normalnym taktowaniu i po tym ile z niego wycisne osobiscie jestem ciekaw co z tego wyjdzie

jacys chetni ??

niech administratozy podadza jakis uczciwy sposob

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozemy sie umoowic jutro bodajrze dostane swoja tusl2 celek tulipan od 2 tygodni lezy na biurkoo podajcie jakie testy mam zrobic przy normalnym taktowaniu i po tym ile z niego wycisne osobiscie jestem ciekaw co z tego wyjdzie 

jacys chetni ??

Z pewnoscia nie moga to byc testy z wykorzystaniem grafy. Pewnie sisoft sandra, ccr, pakowanie pliku rarem, konwertowanie mp3, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jacys chetni ??

Z pewnoscia nie moga to byc testy z wykorzystaniem grafy. Pewnie sisoft sandra, ccr, pakowanie pliku rarem, konwertowanie mp3, itp.

I zrobcie porownanie

tulipan wydajnosc<>temperatura

duron wydajnosc<>temperatura

ciekawe ktory procek wygra

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe do AMD-kowców

mowicie o szybkosci , i wogole , 

duuuza czesc ludzi tu na forum ma WC

ciekawe co bysie mowili na temat AMD gdybyscie musieli sie meczyc z AC

albo wydawac potezne sumy na miedziane collery i wyjace wentyaltory

przemyslcie to.........i popodkrecajcie sobie wasze AMD chlodzone AC

z zamknieta obudowa  8)  powodzenia

Jakiś problem z podkręcaniem AMD na AC i zamkniętej obudowie ?? Ja mam puszczonego 1600+@1.7GHz, chłodzonego DragonOrb@4000 temp FullLoad 43st.C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Obecnie pisze z zestawu P4/2.2 na MB Asus. Zamiennie mam A TB 1.2 tez na Asusie. Niestety, kazda podmiane pelnego procesora na "polprocesor" (robilem to) odczuwam od razu. Dotyczy to zarowno Celerona, jak i Durona. Jesli zas chodzi o normalne CPU - wada Inteli jest szalencza cena (swirow w marketingu trzymaja?), wada Athlonow - wyzsza temperatura pracy, za to maja "ludzkie" ceny. Nie ma takiego Celerona/Durona, ktory bylby odpowiednikiem procesora. To tylko namiastki. Sa jednak tacy, "ktorzy wiedza lepiej". Oraz maniacy pustych liczb :-( Ot, i wszystko..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jacys chetni ??

Ja jestem chetny - nie jest to Athlon 1200, tylko 1333, ale moge go skrecic do 9*133 i bedzie 1200...

Platforma jak ponizej... mozemy tez robic testy na podkreconych... mysle ze cos z niego wycisne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przykro mi chopaki ale NIKT nie udzielil poprawnej odpowiedzi :P

otusz mialem przyjemnosc zrobic test Celka Tualatin na zmodowanej przelotce asusa i P2B (1GHz@1.33GHz)

jako przeciwnik stanal Tanderbird 1.4 (fsb 133MHz) na A7V133 Raid

grafika Voodoo3 3000 :P

gra UT (wiadomo ze gra poszera proca)

ramy w obydwu kompach PQI na 2-2-2

wygral Celeron Tualatin mimo slabszego zegara !

Tualatin zegar w zegar chodzi jak XP :D , wiem ze trudno w to uwieszyc ale taka jest prawda :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe do AMD-kowców

mowicie o szybkosci , i wogole , 

duuuza czesc ludzi tu na forum ma WC

ciekawe co bysie mowili na temat AMD gdybyscie musieli sie meczyc z AC

albo wydawac potezne sumy na miedziane collery i wyjace wentyaltory

przemyslcie to.........i popodkrecajcie sobie wasze AMD chlodzone AC

z zamknieta obudowa  8)  powodzenia

Alez prosze bardzo.Moj sprzecik : Xp1700+ na fsb157 co daje model 2100+ i nie na wodzie ,tylko na radiatorku za 50zl (colorful GoldenEye) z wentylatorem od zasilacza HuntKey (2500obr/min).Buda zamknieta ,jednak zrobilem wlot powietrza z boku (sunon 80x80) i wylot z gory (sunon 80x80) obydwa chodza na 5v wiec jest cicho ,chlodno (max 52'C) i wydajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BX wcale nie jest gorszy do kręcenia od I815 - mój P3 933 Kręcił sie tak samo na ASUSie Tusl2-C i AOpen AX6B. BX był świetnym chipsetem, bo Intel przez długi czas robił na niego procki: Pentium 2, 3 i Celleron - ja miałem płytę na slot1, więc stosowałem przelotki (które były bardzo tanie), ostatnim moim prockiem na BXa był P3 933 - ale to już przeszłość.

Teraz w drugim kompie siedzi to co miałem poprzednio, a ja przesiadłem się na AMD. Jednak trochę żal mi mojej płyty na BXie :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde cos mi sie poczta jedzie

wiem ze moja tusl2 jest jush w drodze do mnie w piatek mam malo lekcji znaczy ich nie mam to powinienem miec czas chyba ze wyjade

trzeba dogadac pare szczegolow

jakim programem konwertowac do mp3 ??

jaki plik pakowac rarem

wersje sandy ( qrde nie mam zadnej teraz)

skad tego ocr'era wziac (poszedl razem z sandra w niepamiec po formacie)

i oczywiscie nie ebdziemy porownywac tutaj przepustowosci pamieci tylko procesory

jeszcze wruce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok...

Ja mam problemy ze swoim troche ale format c: powinno wszystko rozwiazac ;)

Mysle ze jak sie juz umowimy co jak i kiedy powinnismy zalozyc nowy topic na forum...

Mysle ze testy powinny obejmowac:

- Sandra

- PCMARK 2002

- CCR Benchmark

- Kompresowanie MP3

- Kompresowanie jakiegos malego divx

Co do dwoch ostatnich to nie wiem jak to zrobic... sa jakies benchmarki do tego ? Masz jeszce jakies inne pro pozycje ?

Aha widze ze masz Celerona 1 GHz - na 1.65 (niezle) ja mam athlona 1333 ktory pojdzie na 1533, ale nie wiem czy przejdzie testy.... moge go za to skrecic do 1 GHz, powinnismy chyba zrobic testy na 1GHz i stopniowo isc do gory az do 1.5 ok ? Co ty na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde, ciagle wszyscy sie kloca ktory proc jest lepszy!!

dlaczego kilku gosci nie zbierze sie, nie zrobi UCZCIWYCH testow Celeronow, P4, Athlonow i Duronow ??

Uwazam, ze na Tweak PL powinno pojawic sie jakies POZADNE porowanie wydajnosci procow / ceny / mozliwosci krecenia!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...